Det intelligente køkken

I fremtidens køkken finder ovnen selv den rette opskrift og emfanget tænder automatisk ...

Smeg SFP140
© bobedre.dk

Multifunktionsovn med touchscreen i farver. Mulighed for at programmere 10 egne opskrifter, som ovnen husker, så det er let at tilberede favoritretterne. Elektronisk programvalg med automatisk tænd/slukfunktion. Everclean-emalje, aftagelig inderlåge og pyrolytisk selvrens sikrer høj hygiejne. 12.285 kr., Smeg.

Gorenje iChef+
© bobedre.dk

Et iøjnefaldende farvedisplay med touchscreen, der er lige så nemt og intuitivt at betjene som en iPhone, er hjertet i Gorenjes nye intelligente ovn. Vælg mellem 65 retter, eller finindstil ovnen til at stege med forskellige temperaturer på forskellige tidspunkter - eller til at veksle mellem varmelegemerne. Gem selv foretrukne retter eller tilberedningsmetoder til senere brug. Søg på iChef iTunes for at prøve, hvordan betjeningspanelet fungerer. 14.999 kr., Gorenje.

DuPont Corian
© bobedre.dk

En ting, man venter sig meget af i fremtiden, er NFC-teknologi (Near Field Communication), som fx kan anvendes til at bygge en mobiloplader ind i køkkenbordet, så man blot skal lægge mobilen for at lade den op.
Pris på forespørgsel, DuPont Corian.

De Dietrich DHD1190B
© bobedre.dk

Skabshængt drop down-emfang med fjernbetjening: Tryk på knappen, når emfanget skal bruges, og skjul det igen, når du er færdig. Fire intervaller, eftersug og automatisk sikkerhedsstop. Sugekapacitet 875 m3/h med mulighed for boost og recirkulation. 18.000 kr., De Dietrich.

Asko D5894SOFXXLFI
© bobedre.dk

En ekstra stor midterkurv med plads til hele 17 kuverter mod normalt 12 gør dette til opvaskemaskinen til den store familie. Et Super Cleaning System sparer tid, el og vand (9,9 l/opvask) og betyder, at man ikke skal skylle af, før man stiller i maskinen. Askos opvaskemaskine har derfor fået Svanemærket. 16 programmer og ni tilvalgsprogrammer 14.995 kr., Asko.

Siemens LF91BA550
© bobedre.dk

Det seneste nye emfang fra Siemens hjælper glemsomme kokke, der får os i køkkenet, fordi de ikke tænder for emfanget. En Ultra Sonic Sensor i emfanget måler, hvor meget røg og os der er i køkkenet, og sætter selv i gang ved behov. Fire indstillinger, kapacitet på 630 m3/h ved normal og 830 m3/h ved intensivt sug, 10 min. eftersug, indikator for rengøring/filterskift, fedtfilter tåler opvaskemaskine, LED-lys med ind- og uddæmpning. 19.595 kr., Siemens.

Siemens EH875KU11E
© bobedre.dk

Zoneløs induktionskogeplade, hvor man kan sætte gryden, hvor man vil og flytte den, som man vil - indstillingerne følger automatisk med. Touchscreen-betjent betjeningspanel med 17 effekttrin. Booster på alle induktionszoner og powermanagement-funktion, der reducerer zonernes maksimale effekt. 36.195 kr., Siemens.

Smeg FAB32RAZN1
© bobedre.dk

Det klassiske retro-køleskab er blevet mere miljøvenligt og kan nu bryste sig af et A++-mærke. Det er også blevet højere og større, så det nu rummer 229 l køl og 75 l frys. Fås i en lang række farver fra neongrøn til hvid. No frost-funktion modvirker is i fryseren, hvilket er med til at spare energi. 17.985 kr., Smeg.

LG GS9366NSDZ
© bobedre.dk

Den praktiske dør i døren giver nem adgang til de oftest anvendte produkter og sparer samtidig energi, fordi der lukkes mindre kold luft ud. Aktiv køling modvirker kondens og fugt, og no frost-funktion sikrer mod is i fryseren. Ekstra tynde sider giver en kapacitet på 405 l køl og 209 l frys. Non plumbing-dispenser til is og vand. Køleskabet er mærket med A++. 19.995 kr., LG.

Conecta
© bobedre.dk

Conecta-emfang. Er du vild med din iPhone, passer emfanget fra Gutmann perfekt til dit køkken. Udover den normale funktion kan du sætte din iPhone til opladning og afspille musik. Det todelte lys, ambient og LED, betyder, at emfanget giver passende lyd både til madlavning og hygge. Ca. 65.000 kr., Gutmann.

De Dietrich DOP1190GX
© bobedre.dk

Pyrolyseovn med ovnrum på 60 l, fire-lags ovndør, touchscreen, 11 ovnfunktioner, indbygget luftfilter, der sikrer 100% ren returluft, og grillmotor med diagonalt grillspyd. Ovnen fra De Dietrich er derudover udstyret med et helt nyt og spændende Easycooking System, som ud fra en database af madretter, hvor hver ret er lavet mellem 1700 og 2000 gange, genkender den mad, der bliver sat i ovnen. I løbet af ca. fem min. genkender ovnen maden og finder frem til optimal temperatur og bagetid. Stål eller hvid med front i pearl grey. 17.500 kr., De Dietrich.

Küppersbusch IGV 6609
© bobedre.dk

Opvaskemaskine med flere forskellige intelligente og energibesparende vaskefunktioner, der analyserer opvasken og indstiller temperaturen efter behov. Desuden mulighed for at indstille til intensivopvask, ekstra hygiejne eller halvt fuld opvask. Øverste kurv kan indstilles i højden. Et optisk signal indikerer, hvor langt opvasken er nået. 13.995 kr., Eico.

Miele KM 6395 FlexTouch
© bobedre.dk

Kogeplade med induktion med tre indstillinger. Solo: Hele pladen har samme temperatur - til at varme store gryder. Multi: Op til fem pander eller gryder kan placeres vilkårligt - pladen registrerer, hvor de står. Trio: Pladen opdeles i tre zoner med forskellig temperatur, som gryderne kan flyttes mellem. 42.995 kr., Miele.

Miele 6000-serie
© bobedre.dk

Verdensnyhed fra Miele med Knock2Open-funktion til det helt grebløse køkken: Bank to gange på døren, og den åbner. Smart, hvis man har hænderne fulde af opvask. Ny 3D-bestikskuffe med mere plads, 4 LED- pærer giver klart lys ved fyldning og tømning, og lysdioder viser, hvornår opvasken er færdig. Vandforbruget er sænket til blot 6,5 l, og maskinen har derfor energimærke A+++. 19.995 kr., Miele.

Gaggenau 200-serie
© bobedre.dk

Kombi/dampovn, BSP 250, varmer fra 30° til 230° og kombineres med 30%-100% luftfugtighed og trykløs dampning, 23.700. Dampovn, BOP 250, 76 l, indb. stegetermometer og bagestensfunktion. 13 varmemetoder og elektronisk varmeregulering fra 30° til 300°, 23.700 kr. Varmeskuffe, WSP221, til varmholdning, optøning og småkogning ved temperaturer mellem 40°-80°. Softluk og hygiejnisk stål-glas-skuffe, 7300 kr., Gaggenau.

Witt WiF78SQW
© bobedre.dk

Induktionskogeplade, der automatisk registrerer størrelsen på gryder/pander. Desuden kogesensor, der kan holde temperaturen på præcis 42°, 70° eller 93°. Hvidt tastaturlys med ni varmetrin, timer og dobbeltboost. 17.999 kr., Witt.

Dornbracht eUnit
© bobedre.dk

Vandstyringssystem med fodbetjent panel. Vandaftapning, temperatur og præcis dosering styres fra et panel i vasken - skal du fx bruge 3 dl til en opskrift, undgår du at finde et målebæger frem og indstiller i stedet doseringsenheden til den præcise mængde. Åbn- og luk-funktion kan styres med den nye fodsensor, som betyder bedre køkkenhygiejne og gør det let at betjene vandhanen med hænderne fulde. Fra 38.000 kr., Dornbracht.

Philips HR2200
© bobedre.dk

Flere producenter fokuserer på at gøre madlavningen lettere for den lille familie eller den enlige. Fx Philips, der har lavet en suppeblender med varmeelement og termo-effekt. Put ingredienserne ned i beholderen, vælg mellem et af de fem programmer - fx purésuppe, grovhakket suppe eller smoothie, og så er maden klar ca. 20 min. senere. Termobeholderen holder suppen varm - eller smoothien kold - i 40 min.

De Dietrich DTIM1000C
© bobedre.dk

Zoneløs induktionskogeplade med 5 boostere og touchscreen-tastatur med 15 indstillinger og tre programmer: Solo, hele pladen har samme temperatur, Piano, pladen opdeles i tre kogezoner, og Expert, man styrer selv temperatur på hver gryde. Autostop slukker kogepladen, hvis man glemmer det selv. Desuden fem timere og oversigt over, hvor længe den enkelte gryde har været over. Fås i sort eller hvid, 32.000 kr., De Dietrich.

Küppersbusch EEB 6860.0 JX1
© bobedre.dk

17 bage- og stegeprogrammer og 14 bagefunktioner gør ovnen fra Küppersbusch særdeles let at lave mad i. Ovnen har en vægtautomatik, hvor du selv indstiller vægten og typen af den fødevare man ønsker at tilberede. Ovnen beregner derefter selv den mest optimale stegemetode og tid. Desuden trelags glaslåge, programmérbar timer og drop down grill. Fås i sort med greb og lister i stål, sort, silver chrome, black chrome og guld design. 22.495 kr., Eico.

De Longhi ETAM 36.365
© bobedre.dk

Kompakt maskine med hurtigvalgs-knapper til espresso, cappuccino, macchiato osv., med mulighed for personlige indstillinger. Indbygget kaffekværn og selvrensende mælke-/kaffedyser. Plads til 1,3 l vand og 500 ml mælk. 13.999 kr., De Longhi.

AEG F99025VI1P
© bobedre.dk

Meget lydsvag og intelligent opvaskemaskine (ned til 37 dBA), der kan placeres i køkkenet uden at genere. Fleksibel placering af kurve og specialprogrammer, der er tilpasset placeringerne. ProClean-systemet, der består af en langsomt kørende arm med en hurtigere, roterende satellit-arm, giver renere opvask. En vandsensor måler, hvor beskidt opvasken er, og tilpasser vandmængde og temperatur derefter. Et optisk signal på gulvet viser, hvor lang tid der er til, at opvasken er færdig. AquaControl forhindrer vandskader, hvis slangen skulle blive læk, og AutoSluk, der slukker maskinen efter ti min., sikrer et lavt energiforbrug. 11.995 kr., AEG.

Electrolux EOB8851VAX
© bobedre.dk

Multifunktionsovn med 24 funktioner, bl.a. damp, kombidamp og sous vide (til langtidstilberedning af vakuumpakkede madvarer). Når man har valgt ret, fx steg, hævning af dej eller pizza, foreslår ovnen den bedste egnede tilberedningsmetode. 17.950, Electrolux.

Se flere anbefalinger her.

Kenwood Cooking Chef KM080
© bobedre.dk

Køkkenmaskine med induktions-kogeplade, der giver mulighed for at hakke, blende, røre og tilberede mad på den samme maskine. 1500 W-motor og 1100 W-kogeplade med præcis temperaturstyring fra 20° til 140°. Metalskålen på 6,7 l er udstyret med varmeresistente håndtag, så den kan bruges til at servere i. 11.599 kr, Kenwood.

© bobedre.dk