Den nye spisesalon

Egetræ malet i nøddebrune nuancer og lækre loungemøbler gør dette køkken til et særligt rum. Her er en atmosfære som i tidligere tiders kunstsaloner. Indbydende og intimt på 35 m2.

© Yvonne Vilhelmsen/House of Pictures
Inspirationen kommer fra Italien, og køkkenet er norsk. Men man tænker uvilkårligt ... Frankrig. Selvom stilen er minimalistisk og stringent, er her en stemning, der leder tankerne tilbage til de berømte kunstsaloner i 1800-tallets Paris, dengang skønånder mødtes og drøftede kunst og filosofi i behagelige omgivelser. Dette helt moderne og nyindrettede rum har samme elegante atmosfære, ikke mindst takket være den lækre, brune farveskala: cognac, nøddebrun, chokolade. Skabselementerne er af indfarvet egetræ, og de har fået denne helt særlige dybe glød med flere lag maling. Rummet er 35 m2, så der er godt med plads. Men det har også været ejeren, Karianne Øiestads, drøm at få et køkken, hvor hun kan lave mad samtidig med, at familien og gæster hygger sig i loungen, “salonen”, ved siden af. Derfor er der valgt lækre siddemøbler, Philippe Starcks Passion-stole fra Cassina og en polstret veloursofa fra det norske firma Sletvoll. Og Luceplan-lampen over spisebordet bidrager også med en elegance, som går igen i hele indretningen. – Det føles mere som en stue nummer to, fortæller Karianne Øiestad, der er ejendomsmægler i Oslo. Hun har fået hjælp fra indretningsarkitekt Liv Bentsen til at udtænke de skræddersyede elementer og farveholdningen. Køkkenet er specialfremstillet hos en snedker, og egetræsfronterne har desuden været en tur forbi en malermester for at få den helt rigtige farve. – Jeg har fundet inspiration hos det italienske firma Boffi. Jeg er særligt glad for, at fronterne skjuler alle hvidevarer, og at jeg kan stå og rode med råvarerne, uden at gæsterne kan se dem, siger Karianne Øiestad. Det er meget bevidst, at indretningsarkitekten har valgt et industrielt bord. Det giver et råt og moderne touch til de andre, mere bløde møbler.

Køkkenet i delikate, brune nuancer er ejeren, Karianne Øiestads, drømmevision. Det er et snedkerkøkken, som kun er udført i denne ene version. Køkkenelementerne er af indfarvet egetræ og står smukt til de mørke parketgulve og væggene, der også er malet med specialfarver. Passion-stolene er designet af Philippe Starck for Cassina, Designambassaden. Bord fra Bolia, sofa fra Slettvoll, lampen, Plisse Pendant, er fra Luceplan. Kunsten på væggene er også nøje udvalgt: En kultegning af Trine Folmoe og fotokunst herover af Christian Houge.

© Yvonne Vilhelmsen/House of Pictures
Karianne Øiestad i sit skræddersyede drømmekøkken. De brune toner går igen over hele linjen, også i nichen, hvor fliser fra Fired Earth giver den sidste finish.

© Yvonne Vilhelmsen/House of Pictures
Køkkenbordet er skjult for spiseafdelingen med en smal plade.

© Yvonne Vilhelmsen/House of Pictures
Alle hårde hvidevarer er gemt bag fronterne.

© Yvonne Vilhelmsen/House of Pictures
Skuffeelementer, vægge og egetræsparketgulvet er nøje afstemt i farverne. Gulvet er husets oprindelige, der blev indfarvet efter moderniseringen af rummet.