Den klassiske svenske slagbænk får et comeback

Den svenske slagbænk har været sat i skammekrogen, fordi komforten ofte ikke var god nok til overnattende gæster. Det har designeren Jacob Granat forsøgt at lave om på med denne designperle i asketræ.

Bænk med mange muligheder

Køkkenbænken var tidligere et meget almindeligt møbel i de svenske hjem. Måske husker du hvordan stuepigen Line fra 'Emil fra Lønneberg' sov på slagbænken i køkkenet. Det smarte ved slagbænkene var, at de kunne bruges som bænk og siddeplads i køkkenet om dagen og kunne forvandles til en seng om aftenen. Bænkene var dog ret ukomfortable og blev derfor mindre og mindre udbredte i de svenske hjem.

LÆS OGSÅ: Her kan du finde inspiration til din nye, moderne slagbænk.

Den svenske designer Jacob Granat blev inspireret til at omfortolke den klassiske slagbænk og gøre den til et objekt, hvor både form og funktion er i perfekt kombination.

Visuelt, såvel som fysisk er hans genfortolkning et mere komfortabelt møbel, der er let at flytte rundt på under middagsselskaber, men samtidig behagelig at overnatte på.

Slagbænken har plads til 4 voksne, og kan nemt og hurtigt omdannes til en seng. Den er fremstillet af asketræ og derefter betrukket med Borgesons 'Effect' møbelstof.