Claus Meyers madværksted

Den landskendte kok Claus Meyer og hans hustru, Christina Meyer Bengtssons køkken er tydeligvis et rum, der bliver brugt. Her er dufte, farver, “rigtigt” rod, praktiske detaljer og plads til alle.

© Tim Bjørn

Allerede ved Claus Meyers havelåge på Frederiksberg fornemmer man alskens dufte og lyde. Dufte fra krydderurter og lyde fra kurrende, nysgerrige høns, der åbenlyst er vant til gæster. Videre gennem havegangen finder man terrassetrappen, som fører direkte ind i køkkenet. Et køkken med masser af “rigtigt” køkkenrod i både gryder og krydderier. Men det er ikke den slags rod, som giver et stresset jag gennem kroppen. Mere et rod, man godt kan blive lidt misundelig over, og som leder tankerne mod et rigtigt værksted, hvor der arbejdes med tingene. Her er en imødekommende stemning, hvor hele villavejen kunne komme spontant til middag uden at mangle noget.

Det bedste ved vores køkken er ganske enkelt, at det fungerer. Både i dagligdagen og ved festlige lejligheder, siger Claus Meyer.

© Tim Bjørn

En præcis farvesammensætning gør køkkenet utroligt harmonisk at kigge på. Og ”råvarelageret” i reolen på bagvæggen understreger, at her virkelig er tale om et madværksted. I den køkkensektion, hvor der kokkereres, er bordpladerne holdt i flot sort granit, der er nemt at holde. Selve køkkenelementerne er fra Funktion, mens spisebordet er fra Møller og Rothe og flankeret af Arne Jacobsens Syver-stole i valnød. Den skulpturelle lampe over bordet er fra Secto Design og designet af Seppo Koho.

© Tim Bjørn

Smart løsning med et ekstra køkken – eller “ven og familie-arbejdsplads”, som Claus Meyer og hans hustru kalder det. Hjørnet har også opvaskemaskine, så alle kan hjælpe til. Bordpladen er holdt i rustfrit stål med børstet overflade og isvejset vask. Lamperne er designet af Tom Dixon og købt i Normann Copenhagen. Gulvet er linoleum i gråblå og brun valnød. Det er skåret specielt til efter ønske fra Claus Meyer og Christina Meyer Bengtsson. Det blålilla tapet er fra Mandrup Poulsen.

© Tim Bjørn

Det er let at mikse smukke farver fra årstidens frugter i et køkken, hvor tonerne er varme, og møblerne mørke. Lampen er designet af Seppo Koho og fra Secto Design.

© Tim Bjørn

Christina Meyer Bengtsson midt i madværkstedet Ved vasken er der både en messingvandhane fra Toni Christiansborg og en praktisk Quooker-vandhane, som altid er klar med kogende vand.

© Tim Bjørn

Farvestrålende kander lyser flot op på de hvide hylder.

Relaterede Artikler