7 skønne ting til bordet

Uanset om det er hverdag eller fest, føles det godt at sætte sig ved et veldækket bord. Hvis der er tænkt over service, tallerkener og de ting, der bliver stillet frem, bliver madoplevelsen simpelthen bedre.

BAGUETTE CHAMPAGNE
© Gense

Genses nyeste bestik hedder Baguette Champagne, og der er da også noget fint, fransk og næsten art deco over det svagt changerende bestik. Sæt á 24 dele koster 1499 kr., Gense

POUL PAVA
© COOP

Kunstneren Poul Pava har tegnet en række motiver til en serie af glas, vandflasker, krus og salatsæt. Den dekorative og spøjse serie fås både i en neutral streg eller med farver. Vandkaraffel 99,95 kr., pakke á seks glas 99,95 kr., Coop.

ALESSI PIZZICO
© Alessi

er en saltbøsse designet af Busetti - Garuti - Redaelli, der kombinerer følelsen af at tage et nip salt med fingrene og den traditionelle saltbøsse. Beholderen er blød, så man kan "nulre" saltet ud. 159 kr., Alessi.

Tillagd
© Ikea

Tillagd fra Ikea fås i enten messing eller sort. Sæt med 24 dele koster 399 kr., Ikea.

CRONHAMMER BESTIK
© A Hereford Beefstouw

Kunstneren Ingvar Cronhammer har designet bestik og tallerken til restaurantkæden A Hereford Beefstouw. Det markante service er særligt designet til bøffer, og har en tynd, næsten stegegaffel-lignende gaffel og en kniv med et kraftigt skær. Alle dele – også tallerkenen – er i rustfrit stål. Serien er lige nu på vej ud i alle A Hereford Beefstouws restauranter. Planen er at, at det på sigt vil blive muligt at købe serien i restauranterne eller på deres hjemmeside.

DROP-SKÅL & RIPPLE-UNDERFAD
© Kay Bojesen

Skål og underskål designet af Kay Bojesen i en smukt afstemt helhed af former. Drop-skål 850 kr., Ripple-underfad 500 kr., Kay Bojesen.

EDGE
© Skagerak

Edge-serien, der består af kopper, krus, sukkerskål, flødekande, tepotte og bakke, er designet i samarbejde med Stilleben. Det er der kommet en flot kollektion ud af, hvor der leges med modsætningerne mellem det brændte ler og det kantede design. Kop 150 kr., krus100 kr., mælkekande 150 kr., bakke 350 kr., tepotte 1000 kr., Skagerak/Stilleleben.