© Pixabay

Kan jeg få plads til alt i min studenterbolig?

En studerendes værelse er soveværelse, kontor, spisestue og walk in-closet. Se indretningsarkitektens råd til, hvordan det forenes.

Måske kan du hjælpe mig? Det drejer sig om indretning af mit værelse, som er en del af en delelejlighed, hvor vi er tre piger med hver sit værelse og delekøkken og –bad. Da der altså ingen fællesstue er, skal mit værelse både rumme soveplads, arbejdsplads, fjernsynskiggeri og gæster samt forhåbentlig en masse opbevaring.

Jeg har selv tænkt at jeg kunne afskærme et hjørne med klædeskabe, så jeg fik et privat sovehjørne, men det tager alt for meget plads op, når jeg selv prøver at tegne på indretningen. Jeg har en seng på 140 x 200 cm plus en stor lænestol. Jeg håber meget at du har tid til at kigge på det og komme med et forslag?

Lena.

indretningstips kollegie værelse kompakt living

Det tager nemlig en hel del plads op at stille skabe og andre store møbler ud fra væggen, selvom jeg godt kan se din mening med det. I dit tilfælde ville jeg faktisk gå den modsatte vej og lave en kombi seng/ divan/ opholdsmøbelløsning, da dit værelse skal kunne rumme en masse funktioner, og så er det smart at sengen kan bruges i dagtimerne og oven i købet er indbydende at se på også.

Det gør du ved at anskaffe et fint sengetæppe og par store og ret faste rygpuder, så man kan sidde komfortabelt op ad væggen.

Ud over sengen/divanen på 140 x 200 cm, kan du møblere med reoler på endevæggen samt din gode lænestol og et par småborde, alt samme holdt sammen med et løst gulvtæppe, så du får din opholdsafdeling defineret i rummet.

Den anden ende, ved døren, indretter du med tre store klædeskabe á en meter hver, hvor det yderste skab placeres med afstand til væggen, så du får plads til tørrestativ, klapstole eller andet, som du også skal finde plads til. Det yderste skab kan du indrette med skuffer og hylder til vasketøj, støvsuger, håndklæder og sengetøj , elpærer osv, mens de to andre indrettes til dit tøj og sko.

I hjørnet er der plads til en kommode eller et mindre bord med hylder over til dine bøger, mapper, pc osv., når arbejds-/ spisebordet skal ryddes. Der er nemlig god plads til dig når du sidder og arbejder og læser men også fin plads til at I kan være fire spisende omkring det.

Imellem seng og dør er der god plads til et højt figurspejl, så du også får spredt lyset fra vinduet.

Vil du have en kontrastfarve eller tapet et sted, vil væggen bagved sengens hovedende og reoler være oplagt.

Lone