Skab god akustik og eksklusiv stemning med et sort designloft

Se, hvordan designer og arkitekt Bruno Jakobsen leger med farver og får moderne arkitektur, kvalitetsmaterialer samt vild natur til at gå op i en højere enhed.

Midt i en skov i det sydlige Randers bor designer og arkitekt Bruno Jakobsen med sin familie i et drømmehus, han selv har tegnet og skabt fra bunden. Her er der ikke gået på kompromis med hverken materialer eller rumdeling. Selv farvevalgene er gennemtænkt ned til mindste detalje, hvor særligt det sorte loft fra Troldtekt giver huset et eksklusivt udtryk.

– Jeg tænker altid i detaljer og er på evig jagt efter den optimale grundplan. Så kommer resten af sig selv. Når folk får tegnet et hus, slipper arkitekten det som regel efter den sidste udvendige streg. Men så kommer man ikke i mål indvendigt, og her ligger min styrke – at skabe en rød tråd i forhold til materialer og sammensætningen af dem, lyder det fra Bruno Jakobsen.

Sorte akustiklofter skaber ro

Med det sorte loft har Bruno Jakobsen skabt en rød tråd i husets udtryk. Valget faldt på designløsningen Troldtekt line, som med langsgående spor hen over den samlede loftsflade tilfører huset en rolig atmosfære.

– Allerede med vores sommerhus opdagede vi, at sortmalet Troldtekt kan noget særligt – der bliver skabt en stemning, når brikkerne kædes sammen. Normalt kan det tage lang tid at gøre et hjem hyggeligt, men den sorte farve skaber en home feeling. Derfor tegner jeg også altid sorte akustiklofter som en del af mine løsninger til kunder, for loftet er så vigtigt et element i hele byggeriet.

Udover det visuelle udtryk har lofterne fra Troldtekt også den fordel, at de skaber en behagelig akustik. Og med en loftshøjde på seks meter kombineret med hårde materialer som glas og beton, var det en nødvendighed med en god lydabsorbering.

Bruno Jakobsen er designer og arkitekt. Foto: Jakob Lerche