© Fritz Hansen

Sådan indretter du med farver

Farver har stor betydning for din boligstil. Er du til det monokrome og enkle, de organiske, bløde materialer eller det eklektiske farvesplash? Vi har samlet en guide til, hvordan du indretter stilfuldt med farver. Læs mere her.

Om du er til det simple udtryk i boligen baseret på en stram farveskala eller en mere legende stil med masser af spræl, har de farver du vælger, og hvordan du sætter dem sammen, stor betydning for din boligstil. Derfor har vi samlet en guide til, hvordan du indretter med farver på en cool og elegant måde, og hvad du skal overveje, når du vælger møbler til boligen.

Det monokrome, enkle udtryk skaber ro

Er du til det simple og enkle udtryk i boligindretningen, er det en god idé at tænke din farvepalette i monokrome farver, hvor du holder dig til en enkelt farve eller nuancer inden for samme farve. Indret dig minimalistisk uden for mange ting, der fylder. På denne måde skaber du ro for øjet og giver plads til at unikke møbler og boligaccessories kan stå frem. Samtidig giver det monokrome udtryk visuelt plads til møbler med skulpturelle silhuetter og former, hvor æstetikken frem for funktionaliteten er i fokus.

Brug farver på møblerne for at skabe et legende og personligt udtryk. Her er det Arne Jacobsens ikoniske svanesofa i en sart rosa.

© Fritz Hansen

Leg med eklektiske farvesplash

Den moderne indretning har givet plads til farver i indretningen. Med et legende og vovet farvevalg kan du sammensætte dine møbler og diverse tilbehør uden alt for mange regler, udover at det skal udfordre øjet. Her må du gerne bruge stærke farver kombineret med pasteller og blande moderne møbelklassikere med iøjenfaldende pangfarver tilsat unikke antikfund. Hold dig ikke tilbage, når det kommer til utraditionelle farvekombinationer.

Vær derudover ikke bange for at kaste dig ud i farvede vægge. Overvej for eksempel om de høje paneler eller måske både døren og karmen skal males i en farve, der står ud. Derudover kan du bruge store, grønne planter og blomster i alle former og farver for at skabe det helt rette udtryk. Er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang, så start med et møbel eller to og udbyg derefter din farveskala.

Naturens farver er oplagte til at skabe ro i indretningen.

© Fritz Hansen