Kig indenfor i Søren Vesters rå og charmerende præstegård i Nordjylland
© Troldtekt

Kig indenfor i Søren Vesters rå og charmerende præstegård i Vestjylland

Et robust design med sunde byggematerialer, som kan holde i mange år. Det er udgangspunktet, når Søren Vester kaster sig over nye projekter – både for kunder og i designerens egen bolig, en gammel præstegård i Thise. Her er et designloft, som sikrer god akustik, blandt de nyeste tilføjelser.

Søren Vesters hjem
© Troldtekt
Søren Vester ved sit skrivebord
© Troldtekt

– Det er vigtigt at bruge materialer, der kan holde i længden og uden brug af skadelig kemi. Materialet skal være ærligt hele vejen igennem. Med Troldtekt baseret på FUTURECEM er CO2-aftrykket samtidig væsentligt reduceret, fortæller Søren Vester.

“Jo simplere, desto bedre”

Mens mange er tilbøjelige til at vælge hvide lofter, er Søren Vester gået i en anden, mere rå retning. Akustiklofterne i den gamle præstegård har en naturgrå nuance med en glød, der stammer fra det kalcinerede ler i cementtypen FUTURECEM.

– Den grålige farve changerer og har et mere groft udtryk. Det giver kant til den gamle præstegård og spiller desuden godt sammen med bjælkerne i loftet. Jo simplere, desto bedre, lyder det fra designeren.

Se flere billeder af Søren Vesters hjem her

Mange tænker, at beton er et koldt materiale, men beton er en varm sten, der skaber hygge, når man ”varmer den op” med naturlige materialer. — Søren Vester
Søren Vesters hjem
© Troldtekt

Når Søren Vester hjælper andre boligejere med at designe deres drømmehjem, anbefaler han også gerne Troldtekt akustiklofter.

Et eksempel er det nyopførte ’Betonhuset’, som ligger i Salling og har udsigt over Limfjorden. Her er der valgt et designloft af typen Troldtekt line i sort.

– Mange tænker, at beton er et koldt materiale, men beton er en varm sten, der skaber hygge, når man ”varmer den op” med naturlige materialer. Vi har gentænkt klassisk dansk bygningsarv uden at gå på kompromis med æstetik og materialevalg, forklarer Søren Vester om processen.

Se flere billeder af ‘Betonhuset’ her

Søren Vesters hjem
© Troldtekt

Også til et eksklusivt sommerhus med udsigt over Vejle Fjord har Søren Vester i samråd med ejeren valgt sort Troldtekt line.

– Det nybyggede, vedligeholdelsesfrie sommerhus har en kreativ grundplan og med plads til gæster i annekset. Dette hus er også bygget i beton, som træder tydeligt frem både udendørs og indenfor på forskellig vis, siger Søren Vester og tilføjer:

– Betonen er krydret med ærlige, naturlige materialer og solidt håndværk. Naturen passer sig selv på resten af grunden.

Se flere billeder af sommerhuset her