Du ved, at det er sommer i Danmark når ...

... du tjekker vejrudsigten ti gange om dagen. Når Instagram er et vulkanudbrud af dugfriske øl foran solnedgange, når du tænker på jordbær og koldskål hvert tiende minut. Kan du genkende disse øjeblikke?

... når lyset er det smukkeste på kloden

Intet kan sammenlignes med lyset på en dansk midsommerstrand. Skagen og Bornholm er verdenskendte for de helt særlige lysforhold, som gennem århundreder har tiltrukket kunstnere og andre naturelskere.

... ham her ikke må spurte rundt på stranden

De seneste år har det været forbudt at lade hunde løbe frit på stranden fra april til oktober. Danskerne er delt i dette spørgsmål, og debatten vil helt sikkert blusse op igen, når strandsæsonen for alvor går ind.

Læs mere her

... du tager solnedgangsbilleder med øl
© iStock

Fingeren sidder temmelig løst på fotoknappen i disse måneder, og af en eller anden grund kan vi ikke dy os for at tage billeder af ... ja, øl, i solnedgange. Men det ER da også hyggeligt.

... du finder 100 undskyldninger for at spise jordbærdessert
© Mira Arkin

Modne jordbær er det dejligste, sommeren kan byde på, og danskerne forsømmer ingen lejlighed til at spise dem - allerhelst i desserter.

Vi har fundet en opskrift på tiramisu, som oven i købet også har en anden favorit-ingrediens, hyldeblomst.

... du tager solnedgangsbilleder med hvidvin og lyng

Ja, du er i Kandestederne, og ja, du drikker kølig hvidvin og arrangerer lyng i buketter ...

(Vi er misundelige)

... andemor og ællinger skal reddes
© Frederiksberg Bladet

En årligt tilbagevendende begivenhed er de ranke andemødre og fortumlede ælliger, som blokerer trafikken i den ellers ustoppelige storby. Den ene redningsaktion efter den anden udspiller sig under mediernes bevågenhed, og de senere år har forulykkede svaner også været hovedpersoner.

Dette optrin er fra Frederiksberg.

... vi igen skal se gamle fotos af politibetjent og andefamilie

Hans Bøllings ikoniske plakat med andefamilie i knibe udsprang af en virkelig hændelse i 1959, da en politibetjent gav en nybagt andemor nærmest royal opbakning på Dronning Louises Bro i København.

... du bliver solbrændt som tre-farvet is

Når solen endelig er over land, kan vi godt blive revet med og glemme solcremen for en stund. Det kan give nogle ret sjove hudfarver, her en gang tre-farvet is, som vi kender den fra gamle dage.

... myggen er det hurtigste dyr i skoven

... og det farligste. Den danske sommer er også lig med myg, og selvom vi hvert år forsøger at tage forholdsregler, finder de vej til vores hud alligevel.

Vil du være ekstra forberedt, så læs disse anvisninger på idényt.dk

... der indvies arkitekttegnede havnebade
© Creo Arkitekter

Næsten hvert år åbner nye, flotte havnebade i Danmark. Her er det Faaborg Havnebad, hvor man - udover at svømme - også kan dyrke en masse vandsport.

... vi bliver bange for, at Filur forsvinder

Det sker hver sommer. Vi diskuterer, hvilke danske is der er livsvigtige, og hvilke vi godt kan undvære. Er Filur fx det mest epokegørende i ishistorien, og hvad gør vi, hvis den går ud af produktion? Så er vi jo nødt til at kontakte EU ... eller noget.

... musikfestivalerne er over os

I denne uge, fra d. 1-5. juni 2016, rykker musikfestivalen Distortion København i stykker igen - på den gode måde, vil de fleste mene.

Musikfestivaller er en vigtig del af det danske sommerlandskab, og der kommer flere til hvert år, fx på de små øer.

Visitdenmark.dk giver her et godt overblikover alle festivaler i Danmark.

... rapsmarkerne står hvinende gult

Billedet her taler vist for sig selv.