Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

At flytte fra hus til lejlighed

"Hvordan i alverden får vi dog plads til det hele?"

Hej Lone,

Vi har valgt at downsize, fordi ungerne er flyttet og der er kommet sommerhus til, så vi vil prøve at indrette os med mindre plads i en ny lejlighed.

Dog er panikken ved at brede sig fordi rummene er meget mindre end vores nuværende, så vi tager imod dine ideer med kyshånd, hvis du kan hjælpe os på plads..

Der skal laves nyt bad. Køkkenet er relativt nyt men meget 80´er i stilen med højglans låger. Soveværelset er diminutivt på grund af et stort skab, men fjerner vi det for at kunne komme omkring sengen, kommer vi til at mangle opbevaring. Vi overvejer at flytte soveværelset ind i den lille stue og lægge det ekst. soveværelse sammen med stuen, men det giver heller ikke den ønskede plads. Der mangler også vægplads, - vi synes at stuen er svær. Kan du hjælpe?

Hilsener TC

Hej TC,

Et godt udgangspunkt er ofte at tænke: Hvad ville jeg selv gøre ?,- og jeg ville simpelthen flytte køkkenet ind i stuen for at få frigive det lille, krøllede køkkenrum til en masse opbevaring. Selvfølgelig bliver I nødt til at fjerne det store skab fra soveværelset, for selv uden skab er det stadig småt, men I kan komme omkring sengen uden besvær. Åbningen imellem soveværelse og stue blænder I, og I åbner så imellem entré og soveværelse, hvor der med garanti tidligere har været en dør. Det gør det også meget bedre at kunne gå direkte fra soveværelse til badeværelse uden at skulle igennem stuen.

Når I flytter køkkenet og fjerner væggen imellem de to stuer, skal I selvfølgelig ansøge både ejerforening og kommunen, ligesom der skal laves beregning på bæringen over den nye åbning. Jeg gætter på at Teknisk Forvaltning vil kræve at den nye udsugning føres til den oprindelige, således at I skal have et aftræksrør ført over badeværelsesloftet og til det fri i det ekst. køkken, men det kan nemt føres under loftet i badet, som sænkes lidt, når I alligevel skal modernisere badeværelset. Vand og afløb føres nemt til badeværelsets installationer.
Vaskemaskine og tumbler kan placeres enten i badeværelset eller i der oprindelige køkken, hvor der jo stadig er vand og afløb.

Den nye stue / alrum er ikke kæmpestor men der er plads til jer i hverdagen og skal I være flere, kan I altid vende spisebordet og få plads til mange på den lange led. (Det er vigtigt at man forudser plads til festlige lejligheder)

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Relaterede Artikler