© Swedoor

3 tips: Lad dine døre spille en aktiv rolle i indretningen

Dørene i din bolig kan meget mere end at skabe forbindelse mellem rum. Se bare her, hvor vi viser, hvordan du kan bruge dem til at løfte både praktikken og æstetikken.

Døre er måske ikke lige det første, du tænker på, når du skal indrette. De er jo primært en del af vores hjem af praktiske årsager. Det betyder dog ikke, at det er det eneste, de kan byde ind med. Og heldigvis – for de udgør trods alt en stor del af det samlede areal og udtryk i en bolig.

Lad dørene skabe blikfang og understrege din personlige indretningsstil, eller brug dem til at vinde lys eller plads. Her er tre bud på hvordan.

Skydedøre optager mindre gulvareal end almindelige døre og giver samtidig en større rumfornemmelse, når de er åbne. Her ses dobbeltskydedøren Craft 03 fra Swedoor.

© Swedoor

1. Udnyt pladsen

Bor du småt, eller kan du bare godt lide at have luft omkring dig, er det værd at gå efter døre, der optager så få af dine dyrebare kvadratmeter som muligt. En skydedør, der på diskret vis forsvinder ind i væggen, er en simpel og elegant måde at spare plads på, både hvad angår vægge og gulve. Vælger du dobbeltdøre, kan den brede åbning samtidig være med til at give ekstra lys og en større rumfornemmelse – selv i boligens mindste rum.

Designmæssigt fås skydedøre i dag i mange forskellige stilarter og størrelser. Er du til rå detaljer, kan du skabe newyorker-vibes med en rustik dør på en fritlagt stålskinne. Skal looket hellere være klassisk, findes der også skydedøre med gerigter og fine trædetaljer a la de herskabelige fyldningsdøre, der er i høj kurs i særligt ældre boliger.

Lys dit yndlingsrum op ved at skifte den traditionelle dør ud med en glasdør.

© Swedoor

2. Luk lyset ind

Lys kan gøre en verden til forskel for et rum, og du behøver ikke nødvendigvis at rive en væg ned for at få mere af det. Skift en eller flere døre ud med glasdøre og oplev, hvordan dine yndlingsrum bliver mere levende, når dagslyset får lov til at strømme ind.

Glasdøre ses oftest i større opholdsrum som køkken og stue, men hvorfor ikke bruge dem lige hvor du har lyst? I små mørke rum som eksempelvis mellemgange og entréer kan en glasdør give samme effekt som et ekstra vindue – og det er altså bare en hel del lettere at skifte en dør end at mure ud til et helt nyt vinduesparti.

Bryd med de store hvide flader ved at vælge en dør i en smuk farve. Her er det modellen Stable i sort eg, der både som skydedør og enkeltdør skaber øjeblikkelig wow-effekt.

© Swedoor

Dørene i serien Charisma D200 har 3D-struktur på overfladen, der giver en følelse af dybde og perspektiv.

© Swedoor