rumdeler i glas og jern separerer stue og soveværelse
© Coco Lapine Design

Indret dit hjem med en af tidens hotte trends

Vi ser det i rigtig mange af de toneangivende boliger brugt til at skabe en helt speciel stemning.

###

Rumdelere i stuen

Rumdelere i glas er en af tidens hotte trends. Adskil stuen fra resten af rummet med flotte rumdelere. Disse i sort jern og glas har et elegant, rustikt look, som fører tankerne hen på en stilfuld New Yorker-lejlighed.

Er du vild med New Yorker-stilen – se også denne inspirationsartikel om, hvordan du får New Yorker-stilen i dit hjem.

Optimal udnyttelse af lyset. Skab rum for et hjemme-kontor i stuen med flotte, farverige skillevægge. Disse smukke farver lyser rummet op og skaber energi.

Denne lidt anderledes rumdeler i træ har et elegant og blødt look. Skillevæggen deler rummet op uden at separere dele af det. På denne måde kan du skabe et adskilt hjørne, der stadig er en integreret del af rummet og skaber et godt spil og flow i rummet.

Rumdelere i køkkenet

Adskil køkken og spisestue uden at lukke helt af med hjælp af rumdelere i glas. Rumdelerne giver et fint lysindfald og skaber rum i rummet. De store, aflange ruder giver følelsen af at have højt til loftet.

Er du mere til landlig stemning og idyl, er disse romantiske rumdelere et godt bud herpå. Den fine rumdeler giver fornemmelsen af at være på en hyggelig gård med sprossede staldvinduer. Måden man har valgt at dele rummet på med to døre i hver side skaber en fin effekt og udnytter pladsen midt i rummet.

Brug glas i kanterne på en halvvæg med døråbning og skab et fint og let udtryk. På denne måde indrammes dørkammen på en elegant måde.

Rumdelere på soveværelset

Ved pladsmangel kan glas-rumdelere være en ideel løsning. Her ses det, hvordan man kan skabe et kontor i rummet uden at afskærme for sollyset.

I mange et-værelses lejligheder er det store problem sengen, der er nødsaget til at stå i stuen. Her kan rumdelere være perfekte til formålet. Med disse kan du adskille soveværelset fra resten af hjemmet og undgår herved at have sengen stående i stuen. Vinduet mellem soveværelset og køkkenet sørger for, at sollyset også kan komme ind der.

Du kan også fordelagtigt bruge en halv væg og en halv glas-skillevæg på soveværelset til at adskille to rum. Man kan på denne måde eksempelvis skabe et smart walk-in closet bag sengen eller adskille soveværelset fra resten af hjemmet på mere lukket facon.

Rumdelere på badeværelset

Adskil brusenichen fra badeværelset og hold vanddampen inde ved hjælp af en skillevæg med dør. Det rå look passer godt ind på badeværelset, og du slipper for klæbende bruseforhæng.

Brug også gerne kun en halvvæg til formålet. Det fine glas og jern er super flot og åbner rummet mere op i forhold til, hvad et forhæng eller en almindelig væg ellers ville gøre.

Denne fine installation skaber et adskilt badeområde med plads til velvære. Med rumdelerne kan du skabe et helt rum med masser af plads til de afslappende badetimer. Den smarte dør holder fugten inde og mindsker vand på gulvet.

Rumdelere i entréen

Den rustikke rumdeler adskiller entréen fra resten af huset. Døren gør det muligt at lukke helt af og kan være praktisk til vinterens bidende kulde.

I en et-værelses lejlighed kan det være et problem, at entréens sko og jakker roder i stuen. En fin halvvæg kan løse dette problem ved at lukke mere af for entréen eller skabe en ellers ikke-eksisterende.

Brug en rumdeler til at adskille trappen fra de øvrige omgivelser. En rumdeler med dør kan fungere som trappegitter til børn, og herved slipper du for bombastiske løsninger.