Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvordan vækkes et gennemgangsværelse til live?

Arkitekt Lone Barslund giver sine bedste råd, når familien på Frederiksberg skal renovere et ubrugt værelse til et afslappende familierum.

Kære Lone

Vi er en familie på 4 (2 teenagere) som bor I et rækkehus på Frederiksberg.

Det første rum du møder når du træder ind fra entreen er et gennemgangsværelse som før har været brugt som kontor, men nu I forbindelse med Covid 19 er den funktion flyttet til et andet rum, hvor døren kan lukkes.

Udfordringen er at det er et dødt rum og ingen opholder sig der, da det er et gennemgangs værelse. Der er både en dør ud til entre, skydedør ind til dagligstue, indgang til lille gang der fører til køkken samt trappen til 1 sal.

Vi vil meget gerne have inspiration til hvordan vi kan vække dette rum til live så det rent faktisk bliver brugt.

Kunne godt tænke os et lounge område hvor vi kan få en drink når der er gæster eller teenagerne kan spille spil eller hænge ud, uden at det bare bliver en kopi af dagligstuen.

Håber du kan hjælpe os.

Mvh. Rikke

Kære Rikke

Jeg synes nu slet ikke at rummet er så håbløst.

Ganglinjen ligger jo heldigvis langs den en væg, fordi alle ud- og indgange ligger her, så der er masser af ”fredelig” plads at møblere på.

Jeg forestiller mig at det skal være et aktivt rum, hvor man netop, som du siger, mødes over en snak eller kig på nettet, en kop kaffe eller en G&T med vennerne inden middagen. Hvis man så også kan sidde lidt for sig selv i hverdagen i fred og ro, så gør det jo ingenting.

I kan således overveje at møblere ret luftigt, men stadig med tydelige zoner, således at der ved vinduet placeres et højt bord med plads til 4 – 6 personer, stående og siddende. I den anden ende er der fint plads til en lille sofa og evt. en lænestol, lampe og et lille bord.

Bagved bordet kan der stå en barvogn eller lignende.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund - EFTER

Relaterede Artikler