Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvordan skaber man mere plads og lys i både køkken og stue?

Morten og Diana overvejer at indsætte en terrassedør ved køkkenet for at få mere lys. Arkitekten deler sine tanker om overvejelsen.

Kære Lone,

Vi håber du kan hjælpe os med at komme nærmere vores køkkendrøm. Vi har et ønske om at få et mere lyst, tidsvarede og åbent, men stadigvæk klassisk køkken.

I første omgang overvejer vi at starte med at få en terrassedør sat ind i enden af køkkenet. Dels fordi der er en terrasse på den anden side af væggen, dels fordi det forhåbentligt vil give noget lys til den ende af køkkenet. Men inden vi går i gang vil vi gerne have et par andre øjne på, så vi er sikre på at det vil kunne fungere både indendørs og udendørs.

Selve indretningen af køkkenet er vi også meget i tvivl om. Der er en pejs på bagsiden af køkkenet, som vi som udgangspunkt ønsker at bevare i en eller anden form. Derudover er vi rimeligt åbne for forslag. Kan der inddrages et par siddepladser ville det være ønskeligt.

Håber meget I kan guide os på vej og være med til at finde den helt rigtige løsning.

På forhånd tak for hjælpen,
Morten & Diana

Kære Morten og Diana,

I dag er jeres køkken ganske mørkt med gyldne træfronter og sorte bordplader, så det er ikke svært at forestille sig hvor meget lysere det vil blive med ny dør for enden og hvide bordplader, til at reflektere lyset rundt i rummet. Med de valg kan I sagtens vælge en farve eller træsort på fronterne, da det primært er nye hvide bordplader der vil forandre rummet markant.

Jeg mener, at kunne se på jeres fotos at der er ret kort afstand og ikke så megen plads mellem jeres sofa og jeres spisebord. Det kan ændres ved at fjerne den del af væggen der står efter skorstenen. Åbningen bliver herefter cirka 4,3 meter som er rigeligt til passage på begge sider af bordet.

På den måde får I mere plads til sofa og lænestole foran pejsen og også større kontakt mellem spisebord og køkken uden at involvere resten af stuen i jeres madlavning.

Selve køkkenet foreslår jeg ændret til en langside udelukkende med bord- arbejdsplads til kogetop og vask og en højskabsside overfor. Det giver jer mulighed for at flytte kogetoppen 60 cm længere væk fra vasken, så I fremover får 120 cm arbejdsplads mellem de to funktioner.

I stedet for overskabe kan glas og service få ny plads i en høj vitrine mellem køkken og dør til entré. Det kunne være to styks vitrinehøjskabe á 80 cm bredde, så I får rigtig god plads.

Det er praktisk at have alle ting til borddækning tæt på bordet så familiens eventuelle små selv kan nå glas og tallerkner. Lige nu har I kun lave reoler og da I også har en lav skænk, vil det være fint at få et højt møbel ind i rummet, så der bliver lidt mere variation.

Ved at nedlægge noget af væggen bliver der plads til 3 højskabe til hhv. køl, ovne og kolonial og med et ekstra underskab i forlængelse af den oprindelige opstilling, får I mindst samme mængde hylder og skuffer som i dag, men med mere hylde plads i vitrinen.

Det nye skab er tegnet 80 cm bredt, så det afslutter pænt ved vinduet.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund - FØR

© Lone Barslund - EFTER

Relaterede Artikler