Hvordan istandsættes et hus med nyt køkken-alrum og forældretilbygning?

Mark og Klara vil gerne renovere deres nye hus i Gentofte, og søger derfor rådgivning fra BO BEDREs indretningsekspert.

Kære Mark og Klara

Projekt 1: Køkken-alrum

Hvis vi nu tænkte at I væltede hele væggen imellem køkken-alrum og stue, så står I med et rum på 71 m2 med en dobbeltpejs i midten. Det er voldsomt.

Jeres stue alene er i dag 39 m2, heraf 9 meter i længden, og derfor mener jeg, at I skal være varsomme med at åbne for meget. Dels fordi akustik og indretning kan drille og dels fordi et så stort rum er svært at gøre hyggeligt.

Det vil være praktisk at åbne i forlængelse af spisebordets placering, så I nemt kan dække op til mange, men så skal der være vægge tilbage til placering af tv, reoler osv.

Jeg vil umiddelbart foreslå, at den lange væg mod vest indrettes med en stor, lækker bogreol, hvor der også er plads til legetøj og gulvplads til leg foran.

I den anden ende skal I have jeres bløde siddepladser og her driller havedørene en smule. Hvis I laver en bred åbning imellem køkken og stue med en indbygget skydedør, så får I plads til fladskærmen på samme væg som pejsen. På køkkensiden bliver der god plads til en række højskabe på begge sider af åbningen.

Imellem køkken og spisebord afslutter I langsiden med en halvø med et par siddepladser. Vasken flyttes hen foran vinduet og kogepladsen får en god væg bagved sig til emfang og fine fliser.

Projekt 2: Forældreafdeling

Med hensyn til at bygge en helt ny 33 m2 stor afdeling, med placering som I foreslår, så er jeg meget mere i tvivl, om det er den bedste løsning for huset.

For at få jeres eget badeværelse (husets tredje) og mere skabsplads, nedlægger I et rigtig godt værelse for at få et nyt bad, der ikke umiddelbart kan kobles på det eksisterende bads installationer, ikke er meget større end det gamle og dertil en lang gang, der jo alt andet lige er spild af plads.

En mulighed kunne i stedet være at beholde jeres soveværelse hvor det er, ombygge de to badeværelser til ét stort med dobbeltvask, badekar, stor bruseniche og med adgang fra jeres soveværelse og så bygge til så meget I må i gavlen og få et godt klædeskabsrum her.

Det er jo en meget lille målestok, jeg har at tegne ud fra, men der ser ud til at kunne blive 5 meter klædeskabe. Jeres soveværelse skal desuden have nyt vindue ud mod indkørslen.

Det mindste af værelserne nærmest entré og tæt på badeværelsets installationer, indrettes så til husets andet badeværelse med vaske, badekar og brus, til børn og gæster.

Der er nu to gode børneværelser tilbage og I har kun bygget 6-7 m2 til.

Skulle I siden få øget pladsbehov, er muligheden der stadig for at bygge ud i haven, men uden badeværelse.

Jeg har tegnet to tegninger, begge med min foreslåede køkkenindretning på, så I kan se de to muligheder- jeres og min.

Og jeg hører meget gerne hvad I beslutter jer for - det er altid spændende.

Bedste hilsener,
Lone

© Lone Barslund - FØR
© Lone Barslund - EFTER
© Lone Barslund - EFTER