Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvordan forbinder man køkken og udeliv bedst muligt?

Parret ønsker et bedre udsyn fra deres køkken ud til haven. Vores indretningsekspert hjælper parret med en god løsning. Læs med her!

Kære Lone,

Vores bedre byggeskikhus fungerer egentlig rigtig godt med gæstetoilet, køkken og stuer i stueplan og tre værelser med bad ovenpå. Men vi kunne godt tænke os et mere åbent flow imellem køkken, spiseplads og meget gerne bedre udsyn til haven.
I dag er der udgang på vestsiden af huset, hvor vi drømmer om udgang mod syd og hele haven, der ligger i forlængelse af huset. Det burde være nemt at åbne imellem køkken og spisestue, og vi kunne få mere plads ved at nedlægge det gamle spisekammer - blot er vi i tvivl om den bedste løsning.

Vi håber, du har mulighed for at kigge på det.

Venligst
Lotte og Lars

Kære Lotte og Lars,

Husets hall med trappe, garderobe og toilet fungerer jo perfekt, og døren til alrummet kan derfor heller ikke flyttes, så den ene side af køkkenet må blive, hvor den er i dag, mens man godt kan forestille sig, at siden der vender mod vest kan forlænges et stykke ind i spisestuen. Jeg ville være ked af at nedlægge spisekammeret, da I på ingen måde kan erstatte pladsen her med nye skabselementer. Det geniale ved sådan et fadebur er netop, at det kun tager plads op i hjørnet og kan udnyttes 200% med hylder, som alle kan nås fra døren. Selv Cornflakes-pakken kan der blive plads til her.

For at få en bedre arbejdsgang ved madlavning, kan I flytte højskabene over på samme side som fadeburet og beholde det eksisterende stykke væg, der adskiller stue fra køkken, for det tjener som landingsplads for døren ude fra hall'en.
Resten af væggen imellem køkken og spisestue fjernes, eventuelt minus det øverste stykke, der bevares, hvis der løber stuk rundt i kanten. Flyt kogepladsen over på modsatte side, så der bliver færre skridt imellem vask og kogeplads og bedre kig til stue og have fra kogepladsens nye placering.

Jeg kan godt forstå, at I gerne vil have bedre kontakt til haven, og så er det jo heldigt, at det eksisterende vindue er så bredt, at der sagtens kan blive plads til en dobbeltdør ud til en ny bred terrasse. Hvor stor den skal være ved kun I, da det kommer an på den nuværende beplantning, og hvad I ønsker at bevare af den. I kunne overveje at lade den gå rundt om hjørnet og fange den anden terrasse.

Med hensyn til jeres mindre TV-stue, så kunne I overveje at flytte døren en god meter nærmere alrummet, for på den måde at få plads til en bedre siddegruppe rundt i hjørnet.

Bedste hilsener
Lone

Håndplukket til dig