© Lone Barslund

Hvordan får vi plads til børn og gæster på rækkehusets 2. sal?

Denne familie har netop overtaget et hyggeligt rækkehus, men 2. sal er svær at indrette - især, fordi her både skal være plads til børn og gæster. Læs ekspertens råd.

Kære Lone,

Vi har netop overtaget et ældre rækkehus.

Vores udfordring er 2. salen, som lige nu er et stort rum med fritlagte spær.
Vi kunne godt tænke os på et tidspunkt at få to værelser til børn og et fælles lege/spille-område med en gæsteseng, uden at nogen af delene bliver for mørke.
Udfordringen ligger også i, at gulvet i den ene side af rummet er hævet 15 cm.

Har du nogen gode ideer til, hvordan man laver en hyggelig børneetage her?

Vh Signe

Kære Signe,

Med ca. 48 kvadratmeter (7,5 x 6,5 meter) er der fin plads til at indrette to værelser og et repos ved trappen med plads til en gæstebriks og lidt fællesareal til leg eller lektiebord ved skunkvæggen.

Gulve på uudnyttede første sale blev ofte lagt med restetræ, så I kan forsøge at finde ud af, om det lille niveauspring på 15 cm skyldes dårlige materialer eller om forskydningen skyldes en merhøjde i stuerne nedenunder. Kan højdeforskellen ikke fjernes kan I hæve gulvet på resten af etagen. Det vil da være ærgerligt da skunkvæggene i forvejen er lave, men se hvad der kan lade sig gøre, - I kan i hvert fald ikke have to forskellige gulvniveauer kørende på samme etage.

De to værelser er helt ens med de eksisterende ovenlys og fritlagte hanebånd, og er indrettet med senge for enden samt borde og reoler ved de lave skunke. Klædeskabe eller kommoder placeres opad den nye skillevæg, hvor højden er i orden.

I kunne etablere et nyt ovenlys i tagfladen over trappen, så I på den måde bruger lyset til at binde de to etager sammen.

Bedste hilsener Lone