Hvordan får vi mest ud af havudsigten?

Når man først har fået havudsigt, skal den også udnyttes! BO BEDREs indretningsekspert hjælper her en familie med at undgå alt for mange kringlede løsninger.

Kære Lone,

Vi har købt et hus fra 1961, som stort set er i original stand. Huset ligger i 1. række mod vandet. Vandsiden er mod terrassen.

Har du et godt forslag til, hvordan vi får udnyttet udsigten bedst muligt, undgår mange små kringlede rum, stadig bevarer soveværelse, to børneværelser samt ekstra værelse?
Vi vil desuden meget gerne have køkken-alrum evt. i åben forbindelse med opholdsstue.

På forhånd tak for hjælpen.

Med venlig hilsen Søren Andersen

Hej Søren.

Først og fremmest ville jeg markere hoveddøren og fjerne vindfanget, så man kommer mere direkte til entré med gæstetoilet, og de centrale funktioner alrum og stue.

Køkkenet flyttes til den store stue med en let ændring i adgangen til opholdsstuen, hvor åbningen flyttes, så der dels bliver et bedre møblerbart hjørne i sofastuen og dels et bredere kik ud mod vandet fra køkken og spiseplads. Den længere væg kan på køkkensiden indrettes med et stort vitrineskab.

Pejsen er nedlagt på langvæggen ud mod garagen til fordel for en lang køkkenindretning. Et nyt pejsested kunne være i den smallere del af alrummet.

Det ekst. køkken ændres som vist til forældrebadeværelse, dvs. at der lukkes med ny væg mod gangen, hvorved gangen bliver længere, men det kan I gøre til en dyd med en række ovenlys eller ovenlyskupler, afhængigt af tagets udformning.

Bagindgangen lukkes ligeledes med ny væg og der ryddes ud i indretningen, så kældertrappen kommer til at ligge i rummet og der bliver plads til skabe og generelt bedre plads indenfor døren.

Det er en oplagt mulighed at flytte vaskemaskine og tumbler herop fra kælderen, så det bliver nemmere i hverdagen at ordne familiens vasketøj.

De kære unger får deres egen afdeling med det eksisterende bad. Værelsesinddelingen ændres så de tre rum får nogenlunde samme størrelse, dvs. at der skal regnes med nyt gulv i denne ende af huset samt reparationer på loftet.

Værelse 2 får for lidt lys, da døren går ud under terrasseoverdækningen, så her vil jeg anbefale at I sætter et nyt vindue i gavlen mod vest. ( gæstetoilettet burde også få et lille vindue).

Bedste hilsener Lone