Hvordan får jeg plads til en vaskemaskine i mit lille badeværelse?

Mille har et lille badeværelse, som skal renoveres. I den forbindelse vil hun gerne have en vaskemaskine, som hun dog ikke selv kan finde plads til. Indretningseksperten, Lone Barslund, guider hende her til, hvordan det kan lykkes.

Plantegning over badeværelset nu
© Lone Barslund

Kære Mille

Når du går i gang med at få brudt det gamle terrazzogulv op, får du jo samtidig mulighed for at trække de forskellige rør på en lidt anden måde, end de løber i dag.

Derfor bør det ikke være noget problem at flytte vasken hen ved siden af døren, hvor du i dag har et skab stående. Det frigør det ”dybe” hjørne til din vaskemaskine. Som erstatning for det skab, som du har i dag, kan du montere hylder eller et lukket skab oven over vaskemaskinen og få plads til lidt forskelligt der. Det efterlader et rigtigt godt hjørne til din nye bruseniche på 100 x 110 cm, hvor du kan afgrænse pladsen med to glasvægge og en skrå indgang på hjørnet og et afløb i bruserhjørnet til hele gulvfladen.

Hvis økonomien er til det, kan du vælge at væghænge et nyt toilet, så gulvfladen bliver fri. Det gør det både meget nemmere at gøre rent og får rummet til at virke større, end det faktisk er. De skitserede fliser måler 50 x 50 cm. De få fuger giver også en fornemmelse af mere plads.

De bedste hilsner
Lone

Indretningsekspertens bud på en plantegning over badeværelset
© Lone Barslund