lejlighed et værelses indretningstips
© Getty Images

BREVKASSE Hvordan får jeg plads til alt i ét rum?

Spiseplads, seng, sofa og reol – det hele skal være i en et-værelses lejlighed. Se hvordan BO BEDREs indretningsarkitekt løser opgaven.

Kan jeg få hjælp til at indrette mit værelse? Jeg har lejet mig ind i en lille et-værelses, hvor jeg skal have alt i samme rum: Seng, spise- og arbejdsplads og helst et sofahjørne også, så jeg kan have venner på besøg.

Al opbevaring af mine ting og tøj skal der også være plads til. Jeg har allerede en madras der måler 140 x 200 cm. Medsender plantegning med mål. Har du et forslag til, hvordan det kan lade sig gøre?

Kristian Hansen

Jeg har tegnet to forslag, med udgangspunkt i din boksmadras på 140 x 200 cm, hertil to 60 cm dybe garderobeskabe og tre skabe i dybde 40 cm, hvor jeg har Ikea i tankerne, da du kan få skabene med samme låger trods de forskellige dybder.

Skabene placerer du, så der fremkommer et lidt afskærmet sengehjørne, så der er ro også for øjnene, når du skal sove. Der er lidt forskel på senge- og skabsopstillingen på plan A og plan B, men princippet i at dele stuen op i funktioner er den samme.

Det er med vilje jeg har placeret sofagruppen indenfor døren i stedet for spisepladsen, simpelthen fordi rummet vil virke meget større og rummeligere med de lave møbler nærmest døren. Det giver også luft på gulvet at du kan komme frit omkring møblerne på vej hen til spise- arbejdsbord og din altandør.

Spisepladsen i hjørnet kan du indrette enten med bænk og stole, eller med stole på begge sider. Du kan bruge en side i et af skabene til studiesager, så det er nemt at rydde bordet, når der skal spises.

Venlig hilsen Lone.

© Lone Barslund