Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjælp! Hvordan får vi planløsningen til at gå op med det nye keramikerværksted?

Malenes garage skal være keramikerværksted- og butik, men det kræver en omrokering i plantegningen. Her får hun indretningsekspertens bud på en optimeret planløsning med ideer til både værelse, køkken og badeværelse.

Hej Lone

Efter i mange år at have nørklet med det på hobbyplan, har jeg besluttet at give leret og drejeskiven en chance og vil nu indrette noget af vores garage til værksted og butik, så jeg fremover bliver selvstændig, hjemmearbejdende keramiker.

Hvis jeg ikke skal udenfor for at komme i værkstedet, kommer det til at koste et af børnenes værelser, der bliver gennemgangsrum og kontor, men dermed kommer vi så til at mangle et værelse.

Det ønsker jeg hjælp til, samtidig med at du også meget gerne må komme med ideer til nyt køkken og en bedre udnyttelse af pladsen i det hele taget.

Huset er ”træt”, så der vil komme løbende forbedringer, som det er rart at have en plan til. Vi er mig, Malene, og mine to børn på 10 og 13 år.

Bedste hilsener
Malene

Nuværende plantegning

© Lone Barslund

Kære Malene

Tillykke med dit nye liv som selvstændig, det bliver spændende for dig og helt sikkert dejligt for dine børn at have dig tæt på i det daglige.

Hvis du vurderer, at I kan undvære den mindste vinkel på stuen, så kan der etableres et værelse her, så du kan få det ønskede gennemgangsrum direkte til værksted og butik.

Med en værelsesbredde på 3 meter er der godt 2,25 meter væg tilbage imellem stue og køkken, og den fjerner du, så du får et nyt åbent køkken og dagslys på tværs af huset.

Du kan få meget mere opbevarings- og arbejdsplads med den skitserede ø, der rummer 6 moduler á 60 centimeters bredde. Du kan også overveje at flytte bryggersdøren væk fra husets facade og om i gavlen. Det giver dig ekstra bordplads og opbevaring på den side, hvor døren erstattes af et nyt vindue. Døren genanvender du evt. i gavlen, hvor den erstatter et eksisterende vindue.

Det lille gæstetoilet kan senere hen udbygges, så du får bad to steder - det kan have sine fordele med to teenagere i huset.

Garderobeskabet, der erstattes af badeværelsets nye bruseniche, kan flyttes over på entreens lange væg, hvis du flytter køkkendøren som vist på tegningen.

Rigtig meget held og lykke med din kommende forretning.

Venligst
Lone

Forslag til plantegning

© Lone Barslund

Håndplukket til dig