Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjælp! Hvordan får vi indrettet vores landhus, så det passer til vores behov?

Parret har købt et landhus og ønsker ekspertens råd til, hvordan de får udnyttet kvadratmeterne bedst muligt i forhold til deres behov, når de skal i gang med at renovere. Se indretningsekspertens forslag lige her!

Hej Lone

Vi står overfor en stor og spændende ændring i vores liv, da vi har besluttet at sælge vores store hus til fordel for en mindre lejlighed i byen og et lille hus på landet, så vi får mere tid til familie, venner og vores interesser.

Alt er handlet og købt, og nu skal vi så have landhuset til at passe til vores behov fremover. Vi får brug for 2 – 3 værelser, et studio til foto og maleri og et stort og gavmildt køkken samt et spiserum, da vi regner med at få mange og ofte overnattende gæster.

Huset er på knap 120 m2 og er i dag indrettet med en masse spildplads i gangene, et lille køkken og en gigantisk stue samt tre ret umage værelser. Da vi skal bo der en stor del af året, vil vi gerne investere i huset og renovere det med gulvvarme, genvækst, nye vinduer osv., så du har ret frie hænder med hensyn til en ny og bedre indretning.

Det hører med til oplysningerne, at der er et tilliggende anneks, hvor vi indretter vaskerum og grovbryggers. Vi håber meget at høre fra dig og glæder os til at komme i gang.

Venligst,
Morten og Annelise

Plan over boligen før ekspertens svar.

© Lone Barslund

Kære Morten og Annelise

Tillykke med det hele. Det lyder helt vidunderligt med byliv, når der er lyst til det og fred og ro på landet, når der skal arbejdes med jeres interesser og ned i tempo med besøg af venner og familie.

Jeg har skrællet al unødig spildplads væk, så I får maksimalt ud af jeres m2. Den resterende lille gangplads er ud for gæstetoilettet, nu med brusebad, så I kan lukke af imellem det og alrummet. Det største soveværelse har således fået tillagt entreens areal, så det nu har sit eget badeværelse og god skabsplads. Det er til gengæld gjort kortere for at få plads til de nye (gæste-)værelser, men det har kun gjort værelset mere harmonisk i størrelsen, hvor det før var smalt og langt.

Køkken, bryggers og værelset mod vest er lagt sammen til et stort, lyst alrum med ny indgang i gavlen mod vest, så man kommer direkte ind i alrummet udefra, men med god plads til at komme af med overtøjet i skabene til venstre for døren.

I kan også overveje at bygge et lille bislag på gavlen, så man står i læ under et halvtag og halve eller hele vægge på to sider. Det kommer helt an på husets beliggenhed, vindretninger, og hvor det nævnte bryggers befinder sig.

Den meget store stue er åbnet ud til alrummet men i øvrigt delt op, så det nye studio ligger i forlængelse af stuen. Her kan fint blive plads til tegne- og arbejdsbord, reoler og en væg til fotobaggrunde, eller hvad I nu får brug for. Jeg har tegnet dobbelte døre imellem de to rum, men det kan også være, at I ønsker en bredere åbning med dobbelte dobbeltdøre eller måske helt lukket kun med dør fra alrummet. Det er op til jer.

Stue og studio er delt op ved stolpen i facaden imellem dør og vinduesparti. Jeg har tegnet et nyt glasparti ind på skitsen, så der også bliver ny adgang fra stuen til haven. De to nye værelser kan desuden ændres til et enkelt stort, men indretter I med to værelser skal der også laves et nyt vindue i gavlen mod øst.

God fornøjelse med det hele.

Lone

Ekspertens bud på en plan over boligindretningen

© Lone Barslund

Håndplukket til dig