Sådan vælger du det rette tæppe

Vil du tilføje hygge og tekstur i din indretning, så får du her en række tips til, hvordan du skal vælge det rette tæppe.

Hvorfor indrette med tæpper?
© Gert Skærlund Andersen

Der er flere fordele ved at implementere tæpper i indretningen, end du egentlig tror. Tæpper kan være med til at binde rum sammen, understrege farver og mønstre og er i alt sin enkelthed et smukt stykke interiør. Hvis man ser bort fra det visuelle og æstetiske, er tæpper også oplagte i rum med sten- eller trægulve, da det er med til at forbedre akustikken.

Personligt og praktisk valg

Når du skal vælge et nyt tæppe, er det selvfølgelig vigtigt, at personligheden i tæppet er fremtræden, og at man køber det tæppe man synes om. Men før du begynder at fokusere på farver og mønstre, så husk at have i mente hvilket materiale der vil være mest praktisk i forhold til rens, placering og brug.

Se flere billeder af et smukt hus arkitektegnet af Arne Jacobsen.

Hvor skal tæppet placeres?
© Tim Bjørn

Placeringen af tæppet, er enormt vigtigt da selv det fineste tæppe kan komme til at se ufatteligt ensomt ud, hvis det blot bliver gemt væk af store, tunge møbler. Tæppet skal passe til din indretning, og binde tingene sammen.

TIP Hvis du vælger at placere et tæppe under dit spisebord, så vær opmærksom på, at stolene skal kunne trækkes ud, uden at benene falder ud over kanten.

Se flere billeder fra et besøg hos den danske galleriejer Mikael Andersen.

Uldtæppe
© Pernille Kaalund

Fordelene ved uldtæpper, er at det føles enormt luksuriøst at gå på, og samtidig er forholdsvist slidstærkt og smudsafvisende. Holdbarheden på tæpperne varierer dog efter, hvor meget syntetisk materiale, der er vævet med ind i tæpperne.

Se flere billeder fra de moderne lejligheder på Holmen.

Fladvævede tæpper
© Kira Brandt

Hvis du vælger det grafiske og æstetiske som førsteprioritet, er et fladvævet tæppe et godt valg. De smukke tæpper væves ofte i hånden med et fint garn, som gør det muligt at kæle for detaljerne.

Se flere smukke billeder fra boligen her.