Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fra kælder til dejlig under-etage

I forbindelse med en større renovering vil parret gerne have arkitektens forslag til, hvordan kælderen kan opgraderes. Find hendes forslag her.

Hej Lone,

I forbindelse med en større renovering af huset med nyt omfangsdræn, nye vinduer og facade, vil vi gerne have din sparring og nye øjne på vores kælder.

I dag står den stort set som da huset blev opført i 1923, med den gamle rumopdeling med viktualierum, vaskekælder, wc, koks- og brænderum og meget lidt kontakt op og ud.

Vi ønsker os et stort badeværelse som supplement til det, vi har i stueplan, et godt bryggers med masser af plads til vasketøj og linned, et ekstra værelse til gæster og overnattende teenagers og mere lys overalt.

Mange hilsener Merete.

Kære Merete,

Af forsigtigheds hensyn har jeg ikke flyttet rundt på væggene, da jeg antager at de bærer på i hvert fald nogle af væggene ovenpå. Desuden er kælderen inddelt ret fornuftigt til viderebearbejdning, så her er mit forslag:

Behold endelig viktualierummet. Det sparer jer for en masse opbevaring ovenpå med hensyn til ekstra lager af saft, vin, kolonial, frugt osv., osv., - noget de fleste vil misunde jer.

Hvis vi så kikker på wc og bryggers- delen, så vil jeg sætte en ny væg op og indrette et nyt badeværelse med kar og brus og god plads med to vaske og udnytte placeringen af det eksisterende toilet men i en ny væghængt udgave med indbygget cisterne.

I forlængelse heraf indretter I bryggers med vask og vaskemaskine tilkoblet badeværelsets installationer. Hertil god bordplads til vasketøjssammenlægning og en masse skabsplads samt gulvplads til tørrestativet.

Jeres fjernvarme og anden teknik er rykket fra fyrrummet og ind i et langt skab i bryggeset.

Det betyder så at det gamle fyrrum nu er helt tomt og kan indrettes til jeres gæsteafdeling / teenageafdeling med masser af divaner (boksmadrasser, så man sover fint) og et stort tv og gulvplads til leg/dans/træning.

For at få mere lys ind og samtidig sikre at vinduerne kan godkendes som redningsåbninger, kan I sætte større vinduer i, - altså med lavere brystning under vinduerne. Enten sætter I dybere lyskasser i eller også kan I vælge at grave ud og lave et skålformet, armeret hul ud for hvert vindue. Sidstnævnte giver mere lys men tager også mere plads fra haven.

Det sidste rum er det gamle koksrum og her indretter I det uundværlige opbevarings- og pulterrum til kufferter, maling og alt det andet, man har. Sørg for rigtig god belysning i alle rum og især den nye fordelingsgang.

Vælg lyse fliser på gulvet og mal væggene hvide, så dagslyset spredes optimalt.

Et rigtig godt trick er desuden at komme glas i kældertrappedøren oppe i stueplan, for på den måde slår du fast at det ikke er en sekundær adgang til et skab eller toilet men en adgangsdør til en fuldt værdig etage i huset. Er det en gammel fyldningsdør, er det et job for en glarmester, der skifter fyldningen ud med glas. Efterfølgende er der reparationsarbejde med sandpapir og maling, men det er fantastisk hvilken forandring det fører med sig.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund – NU

© Lone Barslund – EFTER

Relaterede Artikler