Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fra børneværelse til fælles arbejdsrum. Hvordan gør vi lige det?

Parret har brug for råd til, hvordan et tidligere børneværelse kan indrettes som arbejdsrum. Læs her, hvad eksperten råder dem til.

Hej Lone,

Vi er netop indtrådt i pensionisternes række, og har nu brug for råd til at indrette et tidligere børneværelse til fælles arbejdsværelse med plads til computer, stor skærm, printer, opbevaring af mange forskellige ting, samtidig med at det gerne må være hyggeligt.

Vi har planer om at sætte gipsloft op, og ved samme lejlighed sætte spots i loftet. Vi har p.t. en lang bordplade under vinduet, men vil faktisk hellere have et decideret skrivebord.

Vi har for nyligt hængt 4 skabe - 80 x 80 x 42,5 cm - op, dem vil vi gerne bevare, men placeringen er ikke givet. Det gamle arkivskab i hjørnet kan vi undvære, hvis det skal være. De tre skabe på endevæggen er indbyggede og kan ikke ændres.
Fruen i huset strikker en del, så ideer til en smart opbevaring af garnrester og “strikkeudstyr” ønskes.

Håber, du kan danne jer et overblik ud fra fotos og tegning.
Vi ser frem til at høre fra jer.

Venlig hilsen Britta og Ib Sørensen

Kære Britta og Ib,

Jeres nuværende indretning med det lange bord under vinduet og den lille lænestolsplads fungerer jo egentlig fint, da der er et element af hygge i rummet. En ting, der gør et rum større, er adgang til vinduet, så begge mine forslag giver plads og luft foran det.

Placering af de nu i alt 6 væghængte skabe er den samme på begge planer, nemlig i forlængelse på væggen hvor døren går indad. Det ser nemlig ud som om de rummer gode hylder, velegnet til garn, m.m., så jeg synes I skal supplere med to nye.

Den lange hylde der går under loftet hele vejen på den modsatte væg ville jeg også beholde, da den rummer en masse bøger m.m. uden at fylde. Begge mine forslag har to ens skriveborde, da jeg ikke helt kan læse om I gerne vil have en plads hver.

Plan A

På plan A placeres bordene ryg mod ryg, således at skærmpladsen er inderst i rummet mens arbejdsbordet længst mod vinduet er velegnet til alt muligt andet, hvor lyset ikke går i en skærm.
Printerbordet er der gjort plads til i hjørnet, hvor I så trækker diverse ledninger langs panelet. Bordene er placeret, så der er lige god plads bag begge stole. Bordpladerne er 60 x 150 cm, så der er 80 cm passage imellem enderne og væggen med reoler.
Under bordene har I begge et skuffemøbel, der også fungerer som bordben yderst.

Plan B

På plan B kan bordene have samme længde men øget til 70 cm i dybden og placeret i forlængelse af hinanden, med printeren i midten. Her kan der nemt blive plads til endnu en langsgående hylde under den, I allerede har. Bordopstillingen er stiplet.
For vælger I kun at have et enkelt skrivebord til deling, kan det øges til 180 cm længde og placeres ud fra hjørnet og så kan der fint blive plads imellem bordet og det indbyggede skab til en god lænestol, sidebord og standerlampe, hyggeligt samlet med et gulvtæppe.

Mange hilsener Lone

Relaterede Artikler