Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Familien har brug for en større entré

Måske er en tilbygning den eneste løsning, når entréen skal udvides. Eller er den? Arkitekten giver sine bedste tips.

Kære Lone,

Vi har købt det lækreste arkitekttegnet hus for snart 1 år siden. Da vi er en familie på fire, havde vi brug for et større køkken, så vi har taget en bid af bryggerset, som er den eneste ændring vi har lavet på huset.

Det vi ønsker din hjælp til er hvordan vi bedst muligt får lavet en tilbygning til vores entre, da den er for lille til os.

Havde i tankerne at vi kunne bygge ud hvor entreen er, og så kunne man i forlængelse lave cykelskur, hvis det gir mening. Ellers havde vi også tænkt på at cykelskuret skulle være ved skraldespandene, som vi vil lave et halvtag til.

Mange hilsner,
Sara

Kære Sara,

Vi har skrevet sammen så jeg fik lidt flere oplysninger i forhold til byggelinje osv. i forhaven, samt en idé om hvordan I gerne vil bruge forhaven fremover.

Jeg kan forstå at I må bygge ca. 3 meter ud fra facaden, hvor I allerede har lagt fliser i hele grundens bredde og på resten af arealet ud til fortovet gjort klar til et langt bed med buske og træer.

På dine medsendte fotos kan jeg se at I har bilen holdende udenfor carporten, hvilket vil sige, at bygger I til udfor entreen, skal I hele vejen udenom både tilbygning og bed for at komme til resten af forhaven. Det er måske ikke så praktisk.

I kan godt nøjes med mindre, så I kan komme forbi tilbygningen uden at skulle ud på fortovet; En gangbredde på 120 cm plus 60 cm dybde til klædeskabe plus ny ydermur giver cirka 220 cm, så der kan blive 80 cm tilbage at passere på uden at ændre bedet. Det er skitse nr. A.

Hvis I vil følge husets arkitektur og i øvrigt kan finde en gul sten, der passer til husets mure, kan tilbygningen opføres som en lukket, muret væg mod vejen og med glaspartier i siderne, fast glas mod carportsiden og en ny glashoveddør mod forhaven, hvilket betyder, at I helt kan fjerne den gamle hoveddør og gå direkte til entreen.

Ovenlys i tilbygningens flade tag vil gøre den lys og venlig og sende lys videre ind i hovedhuset.

For at gæster kan komme direkte til den nye indgang skal I bryde det lange bed med en flisegang- de kommer jo ikke fra carportsiden. Det nye skur til renovation og cykler placeres i modsatte ende af forhaven og det beklædes med træ i samme farve som husets træpartier.

Del det op så der er en åben del til jeres containere nærmest vejen.

Skitse B er anderledes enkel hvad entre udvidelse angår. Her kan I helt undlade at bygge til udenfor, og i stedet for udvide entreen hen foran værelset, der så må undvære skabet i hjørnet. Det er en lillebitte ændring, men giver god plads til skabe i entreen.

Mange hilsner,
Lone

© Lone Barslund - Skitse A

© Lone Barslund - Skitse B

Håndplukket til dig