Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Familie på fem: 1 eller 2 badeværelser?

Med en familie på fem er der knald på i morgentimerne. Men kan det løses med et ekstra badeværelse? Arkitekten giver sine bedste råd.

Kære Lone,

I vores rækkehus er der på første sal et lille toilet, men intet bad og det vil vi gerne forbedre, da der stadig vil være to værelser på samme etage som ville få stor glæde af, at kunne gå direkte på badeværelset.

Der er yderligere en anden sal i huset med tre værelser, men uden toilet eller bad.

Vi er i tvivl om toilettet skal blive i rummet eller om man kan vende det, så det kommer ind i det nye badeværelse.

Der er toilet og bad nedenunder i stueetagen.

Vi er en familie på fem, så der er knald på i morgentimerne.

Mange hilsener,
Rikke og Claus

Kære Rikke og Claus,

Selvom I har et badeværelse med toilet i stueetagen, så er I stadig fem mennesker på første og anden sal om morgenen. Når alle skal på badeværelset, så jeg synes det er oplagt at bevare det lille toilet, så nogen har en chance for at få lov at sidde i fred, mens de andre bader og børster tænder.

At I så også kan vælge at placere et toilet i det nye badeværelse, det er et spørgsmål om at få afviklet jeres morgener i god ro og orden.

Personligt ville jeg organisere rummet, så der blev plads til en ”potte” mere, for rummet er stort nok til det og I er jo en stor familie.

På hele den ene langside er der god plads til et vaskebord med to vaske og et højt skab bagved døren til diverse håndklæder, toiletsager osv.

Toilettet vender, som vist på planen, ind mod rummet på grund af faldstammens placering og det betyder at der skal være god plads foran toilettet i forhold til brusenichen.

I nybyggeri skal der være 110 cm friareal foran, men her, hvor det er en modernisering kan man lempe en anelse på det, dog så det giver god mening.

Der er godt en meter fra toilet til brusevæg og brusenichen bliver godt 90 cm indvendigt. Udnyt pladsen opad væggen med en håndklædevarmer.

Mange hilsener,
Lone

© Lone Barslund - EFTER

Relaterede Artikler