Bedste vaskepulver til hvidt tøj
© Bosch Hvidevarer, BSH hvidevarer A/S

Disse 5 vaskemyter skal du stoppe med at tro på

Du kommer ikke udenom at vaske tøj, så hvorfor ikke få styr på, hvad der egentlig er sandt og falsk, når det gælder tøjvask.

Der er masser af myter om husholdning og tøjvask, og det kan være lidt af en jungle og finde ud af. Men det kan betale sig, for vasker du korrekt, kan du faktisk både spare penge og tid, samtidig med at du slider mindre på tøjet

1. Din vaskemaskine rengør sig selv

Din vaskemaskine vasker tøj, ikke sig selv. Hvis du ikke gør vaskemaskinen ren regelmæssigt, kan der opbygges snavs og overskydende vaskemiddel. Manglende pleje kan altså påvirke ydeevnen negativt. På samme måde er det vigtigt, at du sørger for at afkalke maskinen, også selvom du ikke kan se kalk på tromlen.

2. Jo mere vaskepulver, du bruger, desto mere rent bliver tøjet

Det lyder jo logisk. Men faktum er, at du nemt kan anvende for meget vaskemiddel, og at det kan have konsekvenser for dit tøj. Bruger du for meget sæbe, kan det nemlig afsætte hvide mærker på tøjet, og det er jo bestemt ikke formålet med at vaske tøj. Det kan dog være svært at gennemskue, hvor meget sæbe der skal til. Men det har Bosch heldigvis en løsning på. Med deres i-DOS-vaskemaskine får du en automatisk og præcis dosering af vand og vaskemiddel i forhold til mængden af snavset tøj. Det sparer dig ikke kun tid, men også op til 30 procent vaskemiddel og 7.000 liter vand årligt.

3. Du skal vaske dit tøj ved den temperatur, der er angivet på tøjet

Det er selvfølgelig vigtigt at være opmærksom på vaskeanvisninger på dit tøj. Men den temperatur, der står angivet skal du opfatte som maks temperatur og ikke den præcise. Du kan altså nemt vaske dit tøj ved 30 grader, selvom der står 60 anvisnigen. På den måde kan du også nemmere vaske det sammen med mere sarte tekstiler.

4. Du behøver ikke tage hensyn til, om vaskepulveret er udviklet til kulørt eller hvidt tøj

Er du en af dem, der tror, at du sagtens kan bruge vaskepulver til kulørt tøj til hvidt tøj og omvendt, så tager du fejl. Ved at bruge vaskepulver, der er udviklet til kulørt tøj, bibeholder du i højere grad farverne. Vasker du omvendt kulørt tøj med med vaskepulver til hvidt tøj, kan du risikere at blege tøjet, da vaskepulver til hvidt tøj kan indeholde bestemt blegemidler.

5. Du kan fylde vaskemaskinen helt op

Du kan godt fylde maskinen helt op, men ikke uden at påvirke resultatet. Hvis du overfylder den gang på gang, så kan du slide dele af vaskemaskinen unødvendigt. Sørg i stedet for at at tjekke maskinen maksimumkapacitet, og prøv om du kan dreje vasketøjet i tromlen rundt med hånden. Kan du det, kan du sagtens vaske løs.

Få flere vaskeråd her.

Bedste vaskepulver til hvidt tøj
© Bosch Hvidevarer, BSH hvidevarer A/S