Bror og søster i samme rum

Det er måske ikke det optimale scenarie at dele værelse med sin lillebror ... Medmindre selvfølgelig man har husets bedste rum og i øvrigt har fået det indrettet, så man både kan hygge sig sammen og alene.

© Anitta Behrendt

Hvorfor ville I gerne have besøg af BO BEDRE?
Forældre: – Vi havde et værelse, som var meget stort og ikke fungerede supergodt som børneværelse. Der var meget spildplads, og vi manglede inspiration til, hvordan vi kunne få rummet til at blomstre.

Børnene har tidligere haft deres eget værelse, men de var altid inde hos hinanden. Da vi flyttede ind her, havde vi derfor ikke det store behov for, at de skulle have deres egne rum. Men engang imellem – specielt når der var kammerater på besøg – så opstod der et behov for lidt mere privatliv.

Hvad synes I om forvandlingens resultat?
Laura: Det var dejligt at få delt det op –så er det ligesom jeg har mit eget værelse, samtidig med at jeg deler med William …

© Anitta Behrendt

Før - børneværelset var før en rodet blanding af møbler, som børnene i virkeligheden var vokset fra, og hverken Laura eller William fik deres behov opfyldt.

© Anitta Behrendt

Månedens læsere William og Laura Lund (6 & 9 år).

© Anitta Behrendt

Sovepladserne er adskilt af en væg med et kighul, så lyset fra vinduet også kommer ind til den bageste del – og så børnene kan kigge ind til hinanden. Den fastmonterede stige leder op til sengepladserne og har en reol på bagsiden med plads til legetøj og bøger. Modsat reolen er der et fastmonteret skrivebord og en bænk op mod en væg, som adskiller ”værelserne” – også med kighul. Midt i rummet er der nu masser af gulvplads, hvor siddepuder, lavt bord og et blødt tæppe giver plads til både fælles leg og tv-kiggeri.

© Anitta Behrendt

Sengetøj det er måske en smule ambitiøst med sengetæpper på børneværelset. Et godt tip er at investere i lækkert sengetøj i farver, der passer til rummet – og som du kan holde ud at se på. Fx det nye sengesæt. House of Fun, i økologisk bomuld, fås også i lilla, baby 70 x 100 cm, 299 kr., junior 100 x 140 cm, 399 kr., Södahl.

© Anitta Behrendt

Opbevaring kan gøres både fint og praktisk med den åbne hylde her, der også opfordrer til leg – som et væghængt dukkehus. Mål 40 x 60 cm, 999 kr., Ferm Living.

© Anitta Behrendt

En markant stol kan ændre børneværelset totalt. Til de større børn kan det sagtens være en ”voksen” designerstol, fx Myren i en flot farve, som de kan tage med sig, når de flytter hjemmefra. Her på værelset har børnene fået Eames-stole, men alternativt ses her Verner Pantons Tivoli-stol, som nu fås i børnemodel og i et væld af farver, 2329 kr., Montana.

© Anitta Behrendt

Billeder - alt tager sig bedre ud ud i rammer, og fine plakater og motiver får større vægt på væggen. Her er det plakatsættet Love & Joy fra Minimega, 30 x 40 cm, 100 kr. pr. sæt, Minimega.dk.

© Anitta Behrendt

Særligt til dig Det unikke møbel er bygget direkte ind i værelset, og det har givet mulighed for at skabe alle de fine detaljer og gode løsninger, der passer særligt godt til Laura og William. Kighullerne mellem ”rummene” i møblet giver mulighed for interaktion og leg, ligesom de lader lyset strømme igennem.

© Anitta Behrendt

Børnene har hver især fået lov til at vælge et tapet, der giver farve og stemning til deres del af værelset. Det er blevet sat op på væggen bag sengepladsen og bag den fastmonterede stige til hver side.

© Anitta Behrendt

Børnene har sat deres præg på værelset med legetøj og ting i den hyldeplads og opbevaring, de har fået til hver side i møblet. Det er ikke alverden og har givet anledning til en grundig oprydning i legetøjet, så kun det, der bliver brugt nu og her, er fremme, mens øvrige ting kan findes frem efter behov.

© Anitta Behrendt

Børnevenlig møblement Sengemøblet her er tilpasset, så både William og Laura kan få glæde af det en del år frem i forhold til sengenes længde og skrivebordenes højde. Stolene er valgt i voksenstørrelse og i en stil, der klæder rummet, så de kan følge børnene længe. Og når storesøster kommer til den alder, hvor hun gerne vil rykke til eget rum, kan William sagtens udfylde pladsen og udnytte sengemøblet til overnattende legekammerater osv.