© Getty Images

Brevkasse: Hvordan optimerer vi pladsen derhjemme?

Børnene er flyttet hjemmefra, og nu vil forældrene gerne udnytte den ekstra plads bedst muligt. Vores indretningsekspert kommer med gode forslag til pladsoptimering.

© Lone Barslund - FØR
© Lone Barslund - EFTER

Kære Rikke og Ulrich,

Det er jo en stor og rummelig stue, så jeg ser ingen problemer i at få det hele til at fungere, både spiseplads, køkken og sofaafdeling. Til gengæld er jeres ø underdimensioneret i rummet, hvorfor den bør forlænges hen imod entreen og derved udnytte pladsen der.

Fire moduler á 60 cm er der rigeligt plads til, svarende til fire højskabe på endevæggen. Der er desuden rigtig god mulighed for at få jer et godt fadebur eller depotrum i forlængelse af køkkenet, hvis I kan flytte værelsesdøren som vist på tegningen.

I har overvejet at placere spisebordet ved siden af køkkenøen, men det tænker jeg er en dårlig placering og en ringe udnyttelse af pladsen. Det er langt bedre at placere spisebordet med god plads rundt om, tæt ved dagslyset og vinduerne til haven, enten som tegnet eller den anden vej.

Sofaafdelingen er ikke for lille – tværtimod er det rart at have en lidt mere intim krog at sætte sig i i de bløde møbler.

Spisebordet kan I som sagt vælge at placere på den korte eller lange led i stuen. På den korte led giver det mere albuerum imellem spiseplads og sofastue og nem og direkte adgang til havedøren. På den lange led er det nemt at forlænge med tillægsplader, når I skal være mange, men bordet kommer rigelig tæt på havedør og en eventuel lænestol.

Jeg tager forbehold for målestokforholdene på tegningen, da jeres plan var lidt mangelfuld.

Bedste ombygningshilsener
Lone