Badeværelse
© Phil Hearing

Brevkasse: Hvordan får jeg et ordentlig badeværelse ud af et "københavnertoilet"

Indretningsekspert Lone Barslund giver gode råd til ombygningen af et gammelt dødsbo. Se her, hvordan udvidelsen af et lille københavnertoilet og et nyt køkken-alrum, giver lejligheden mere plads.

© Lone Barslund - FØR
© Lone Barslund - EFTER

Kære Gertrud,

Det lyder skønt alt sammen – tillykke med din nye lejlighed.

Du kan med fordel udvide toilettet ud i den lille mellemgang, der er imellem entré og køkken. Hele rummet skal have den store tur med vådrumsmembran og nye godkendte materialer, så gulvene i både toilet og mellemgang skal alligevel op og erstattes af et nyt, bærende lag, der kan understøtte gulvvarme og fliser.

Når du river væggen ned imellem køkken og alrum, vil du opdage, at dybden af de nye køkkenelementer stort set passer med den nye badeværelsesvæg OG afstand til hullet efter væggen, så du kommer altså ikke til at ødelægge gulvet i spiseafdelingen.

Du skal så vælge hvilken belægning du ønsker i køkkenet, om det skal være plankegulv som i resten af lejligheden, malede planker eller et linoleumsgulv.

I dit lille bad bliver toilet og vask, hvor de står placeret i dag, men døren er flyttet ud i entreen for at give plads til brusenichen.

Det giver så også lidt større afstand til køkken og spisebord. Jeg har ikke tegnet en dør ind på planen imellem entré og alrum, men det kan du med fordel gøre, hvis du synes, at der skal være mere privatliv omkring badeværelset. Det kan jo være en glasdør, så lyset kan komme rundt og entreen bliver lidt lysere.

Bedste ombygningshilsener Lone