To små baderum under samme tag

Ét håbløst badeværelse under taget blev til to små, superfunktionelle bade side om side i murermestervillaen i Dragør. Alle krogene under de skrå lofter er udnyttet.

© Andreas Mikkel Hansen

Da familien Skov Jensen først så murermestervillaens badeværelse på førstesalen, var her blåt linolium fra gulv til loft og kun et lillebitte loftsvindue til udluftning og lys.

Husets toilet havde derimod fået markant mere plads i rummet lige ved siden af. Så da familien gik i gang med planlægningen af et nyt bad, var udfordringen at få det bedste ud af de to rum. Men det, familien ventede skulle blive ét lækkert badeværelse, greb om sig og blev til en totalforvandling af hele førstesalen – og i sidste ende to bade i stedet for ét.

De to badeværelser ligger nu som et sæt tveæggede tvillinger, side om side og meget forskellige. Det hvide bad er inspireret af den sidste rest originale planker fra det gamle toilet og har indbygget bruseniche under det skrå loft. Det andet har grå glasmosaik på gulv og vægge og et indbygget badekar, der udnytter skunkens dybde.

© Andreas Mikkel Hansen

Masser af skabsplads på trods af de få m². Familien prioriterede skuffer og skabe til at gemme af vejen i og har valgt elementer fra Kvik til begge badene – her i højglans og med greb i krom. Phillippe Starck-armatur fra Hansgrohe, æske fra Daisy og lille vase fra Ditte Fischer, fundet i Illums Bolighus.

© Andreas Mikkel Hansen

I det hvide brusebadeværelse er det smukke plankegulv i teaktræ bevaret sammen med den originale låge for det indbyggede skab. Ligesom i det grå nabobad er her skøn udsigt til grønne trætoppe.

© Andreas Mikkel Hansen

Enkle, hvide elementer bygget ind under skråvæggen udnytter pladsen optimalt i det lille bad, og et specialskåret spejl giver også masser af rumfornemmelse. Indbyggede spots i de skrå vægge stjæler ikke af loftshøjden. I dette bad er brusebadet bygget ind i modsatte ende af rummet, hvor familien har udnyttet hele skunkens dybde til en rummelig bruseniche.

© Andreas Mikkel Hansen

Brusenichen i det hvide bad er bygget ind under skråvæggen og udnytter hele skunkens dybde, så der også er blevet plads til en lille siddeplads. Brusedøren i frostet glas lukker dagslyset ind. Fliser er fra Evers, lyseblå håndklæder fra Karmameju.