© Getty Images

Sådan udnytter du hver en kvadratmeter i et lille badeværelse

Hvordan i alverden får man plads til de mest basale funktioner i et lillebitte badeværelse? Her er et forslag fra BO BEDREs indretningsekspert.

Hej Lone,

Vi er begyndt på den krævende renovering og er nået til det lille forældre-badeværelse, og det giver i den grad hovedpine grundet rummets størrelse. Jeg har derfor igen brug for en eksperts råd!

Pt. er der en almindelig dør, som lukker direkte op i toilettet - rigtig upraktisk. Derfor har jeg i stedet indsat skydedør. Men jeg mangler ideer til en funktionel og praktisk indretning samt materiale valg.

Vores ønsker er:

  • Væghængt toilet
  • Glasplade til adskillelse ved bruseniche

Mvh Ann Sofie

Hej Ann Sofie,

Jeg har skitseret en løsning på jeres bad, der absolut ikke er noget stort rum, men alligevel kan de basale ting jo godt være der.

Et lille rum virker større, jo enklere man gør tingene, så jeg ville samle toilet og vask på en installationskasse hvor diverse cisterne, rør og afløb kan skjules. Den er 20 cm dyb, hvilket giver jer noget afsætningsplads på hylden til tandbørster og andre toiletsager.

Toilettet (dybde på 50 cm) burde faktisk kunne være der for den indadgående dør, men ellers kan ”kassen” muliggøre at I bytter rundt på vask og toilet, så toilettet rykker hen imod brusepladsen. Der skal en VVS´er ind over projektet under alle omstændigheder, så han er god at spørge.

På hele væggen over hylden monteres et stort spejl med lamper oven over, så I får så meget lys som muligt i den mørke ende af rummet. Jeg har afsat 90 cm til bruseniche inkl. glasvæg, så der er plads til 20 cm på hver side af potten samt en vask på 50 cm bredde.

Hvis det alligevel skulle ende med en skydedør, så bør den løbe på soveværelsessiden og ikke inde i baderummet. I skal have fliser på alle tre vægge i brusenichen, og så virker det forkert at skydedøren går ind over. I kan evt. bygge en let væg, som skydedøren løber i, så væggen i soveværelset kan bruges til møblering. Jeg synes ikke, der er et mere praktisk alternativ til filtede vægge, når I ikke vil have fliser.

I skal vælge en vådrumsmaling med et glanstrin, der gør den vaskbar, men så er det da også ganske nemt at holde...

Venligst Lone