Sådan indretter du dit badeværelse med et elegant mix af nyt og gammelt

Om du leder efter nye accessories til badeværelset, eller overvejer den helt store renovering, så finder du inspiration her.

Badeværelse messing badekar
© Andreas Mikkel Hansen

Badeværelset får et unikt udtryk gennem de changerende grøngrå lavasten fra det danske firma File Under Pop. De mimer det oprindelige sildebensparket på husets underetage, og giver samtidig et friskt pust til den øvrige hvidmalede bolig.

Patriciervilla og bolig-idyl

I en smuk gammel patriciervilla fra 1899, beliggende nord for København, bor parret Louise og Jacob Lachmann sammen med deres to børn, Lucca og Louis. Parret ejer og driver sammen software-virksomheden Mono Solution. I 2009 flyttede familien ind i huset, efter at de var faldet for de høje stuklofter, de smukke gamle palævinduer, lysindfaldet og det gamle egetræsparket.

Kunst messing detaljer badeværelse
© Andreas Mikkel Hansen

Messingdetaljer skaber en elegant kontrast til det grøngrå, og ses på alt fra skylleknappen på toilettet til armaturer, brusehoved, håndklædetørrer og lamper.

Nye drømme og renovering af badeværelse

Men selvom de følte sig instinktivt hjemme, havde de et par ting, som de gerne ville lave om. Bl.a. ønskede de en mere praktisk indretning af førstesalen, og et badeværelse, som var større, lysere og mere indbydende end det, som var der i forvejen.

SE OGSÅ: 5 flotte og farverige badeværelser

Pilea duftelys badeværelse
© Andreas Mikkel Hansen

Få udvalgte accessories såsom duftlys, plante, sivskål og skrubbebørste sætter fokus på det sanselige.

Dørhåndtag detalje indretning
© Andreas Mikkel Hansen

Dørhåndtaget er fundet i en lille butik på Portobello Road i London og er en diskret hilsen tilbage til tiden, hvor parret boede i den britiske hovedstad.

Et badeværelse i harmoni

Badeværelset er nemlig et vigtigt rum for familien, for som Louise Lachmann siger, skal det være et "være-rum", hvor man kan slappe af, tage lange karbade, høre god musik og i det hele taget forkæle sig selv. De ønskede at skabe et luksuriøst badeværelse, som var tro mod husets øvrige stil, og som samtidig skulle fremstå unikt.

Toilet badeværelse sildebensmønster
© Andreas Mikkel Hansen

Fra drøm til virkelighed

For at få, hvad de drømte om, søgte de hjælp hos Josephine Hoffmeyer fra firmaet File Under Pop.

– Vi fik rigtig god vejledning af Josephine, som både hjalp os med at vælge fliser samt, hvordan indretningen skulle være i det hele taget. Jeg havde egentlig først tænkt en helt anden type flise, men da vi lånte forskellige fliser med hjem, var vi ikke i tvivl om, at det skulle være den smukke grønne lavasten. Farven passer rigtig fint til vores hvidmalede gulve og de mange høje og hvidmalede træpaneler. Vi fik flere forskellige forslag til mønstre, som man kunne lægge fliserne i, men valgte at lægge dem i et klassisk sildebensmønster, så der kom en sammenhæng med parketgulvet i stueetagen.

Messing armaturerne håndvask
© Andreas Mikkel Hansen
Bruser badeværelse armaturerne messing
© Andreas Mikkel Hansen

Messingarmaturerne er fra Toni Christiansborg-serien, og har fået sit navn fra det oprindelige armatur, der blev tegnet til genopbygningen af Christiansborg Slot i 1884. I 1930 blev det gentegnet af ingeniør Crone fra ingeniørfirmaet Crone & Koch og sat i produktion af firmaet Toni. Armaturet har undergået ganske små justeringer siden 1930, og matcher på den måde den øvrige villas klassiske stil.

Håndklædevarmer messing
© Andreas Mikkel Hansen
Brusehoved bruseniche badeværelse
© Andreas Mikkel Hansen

Håndklædevarmer og brusehovede i messing er ligeledes fra Toni Christiansborg-serien.

I tro med husets øvrige indretning

I forhold til indretningen er der også tænkt over at skabe en forbindelse mellem det nye og det gamle. De forskellige armaturer, brusehoved og håndklædevarmer er alt sammen holdt i messing og er fra serien Toni Christiansborg, som er lavet stort set, som de blev lavet tilbage i 1884. Håndvask, spejl og badekar er fra butikken Aquadomo i Hellerup og er ligeledes holdt i et klassisk udtryk, som matcher stilen i det gamle hus. De gennemgående messingdetaljer skaber kontrast til de karakterfulde fliser, og et diskret moderne tvist er de små messinglamper, som er tegnet af den nutidige designer Michael Anastassiades.

Håndvask messing lamper spejl
© Andreas Mikkel Hansen

Håndvasken forelskede Louise Lachmann sig i, da hun så den i et hus i Notting Hill på et billede på pinterest. Hun søgte i lang tid efter den på nettet, men fandt den til sidst i vinduet hos Aquadomo i Hellerup, hvorfra hun også har fået speciallavet spejlet. Den klassiske stil får et diskret moderne modspil fra messinglamperne, ball light wall mounted, af Michael
Anastassiades.

En unik forening

Med de markante fliser, de gennemgående messingdetaljer og en række spændende håndplukkede detaljer har parret skabt sig et på en gang personligt og enkelt badeværelse, som skaber subtile forbindelser mellem fortid og nutid.