Ro, regn og rene linjer: Se det beundringsværdige badeværelse

Efter ni år med brusebade i badekarret kan parret nu stå i en dejlig stor bruseniche og nyde roen på deres istandsatte badeværelse.

Badeværelse i grå nuancer
© Foto: Andreas Mikkel Hansen. Styling: Stine Kirchhneiner

Heidi og Henriks badeværelse er indrettet, så pladsen udnyttes optimalt. De rå fliser på gulvet og væggen er Floor Gres Rawtech i farverne coal og dust, begge fra Stark. Brusekabinen er Unidrain Glassline med Highline Custom-afløb, hvor et stykke flise er limet på, så den nærmest er usynlig. De gennemtænkte detaljer gør badeværelset enkelt. Brusehovedet er Grotherm Smartcontrol fra Grohe, mens både badeværelsesmøblet og bordpladen er fra Dansani Calidris. Vandhanen er Allure Brilliant fra Grohe. Det grå Tine K Home-håndklæde er fra I Rosens Navn, og håndklæderne i Lillerød-kurven fra Stilleben er fra Rabens Saloner. En vase af Kristina Dam Studio fra Paustian med bambus, passer til den rolige stil og bringer det grønne indenfor. Skålen er fra Visby Ceramic fra Rabens Saloner.

Badeværelse i grå nuancer
© Foto: Andreas Mikkel Hansen. Styling: Stine Kirchhneiner

Badebørsten fra Iris Hantverk og natursvampen er fra butikken Blindes Arbejde, mens sæberne af Maison Louis Marie er fra Rabens Saloner. De rene linjer holdes med en sæbehylde og skraber fra Unidrain Reframe-serien.

"Rain shower"

Når familiens to sønner banker på døren ind til husets nye, fælles badeværelse, må de væbne sig med tålmodighed, for brusehovedet har "rain shower"-funktion, og det er både Heidi og Henriks yndlingselement. Under regnen lader de op og samler energi, før de vover sig uden for badeværelsesdøren, hvor resten af huset kræver deres opmærksomhed.

Heidi, Henrik og deres sønner på 20 og 22 bor i et hus fra 1971 i Tune på Sjælland, her har de boet i ni år, mens de rum efter rum har renoveret det. Heidi viser billeder af det gamle badeværelse, der var klassisk 70'er-stil med et lille badekar og nedslidte elementer.

Sæber med naturlige ingredienser
© Foto: Andreas Mikkel Hansen. Styling: Stine Kirchhneiner

To sæber med naturlige ingredienser fra butikken Blindes Arbejde ligger på et fad fra Visby Ceramic.

En kærlig hånd

– Skufferne og det hele var ved at falde fra hinanden på det gamle badeværelse, så det trængte virkelig til en kærlig hånd, fortæller Henrik.

I dag er det nye badeværelse færdigt, og familien nyder åndehullet fra evigheds-projekterne i resten af huset. Badeværelset er på blot seks m², så de har taget alle midler i brug for at gøre det så rummeligt som muligt.

– Det vigtigste og sværeste var at udnytte pladsen, men rummet virker faktisk større nu, end da det stod fuldstændig barberet med rå gasbetonvægge – det er faktisk ret sjovt, siger Henrik med et smil.

For at udnytte pladsen bedst muligt har de indrettet med et møbel, der kun er 40 cm dybt, så man stadig kan bevæge sig forbi, når skufferne er åbne. Brusenichen er skærmet af en glasvæg, der virker usynlig i rummet, og så har Heidi og Henrik valgt den samme flise i to størrelser for at definere rummets forskellige funktioner.

Lys i skuffe
© Foto: Andreas Mikkel Hansen. Styling: Stine Kirchhneiner

Lyset i skuffen er en enkel og praktisk løsning. Bambus-bakkerne er fra Ikea, mens børsten er fra Arket.

Blik for detaljer

I brusenichen passer den store flise præcis i bredden fra væg til glas, hvilket har sparet dem for unødvendige fuger. Deres blik for detaljer ses også i afløbet, der elegant er dækket ind under et stykke flise. De gennemtænkte løsninger uden forstyrrende elementer får badeværelset til at virke rumligt, men det skyldes også Heidis og Henriks minimalistiske stil i indretningen.

– Vi har forsøgt at holde det enkelt og uden for mange dikkedarer, ikke fordi det skal være koldt, vi kan godt lide at have lækre produkter stående, men vi har forsøgt at gøre rammerne tidløse. I fremtiden kan vi gøre det tidssvarende ved at skifte nogle småting ud, siger Henrik. Nu kan parret i Tune udtænke næste renoveringsprojekt under bruserens regn.