Luksuriøs spa-stemning på badeværelset

På dette 22 kvadratmeter store badeværelse er der skabt rum til fordybelse og velvære.

spa og wellness badeværelse
© Andreas Mikkel Hansen

Badeværelset er udstyret med to solide betonplader i stedet for et traditionelt vaskemøbel, hvoraf den ene fungerer som hylde. De er støbt på stedet, og for at undgå vandskjolder er de lakeret ad flere omgange. Det store spejl uden ramme understreger badeværelsets rene linjer – og det samme gør den grebsløse skabsvæg med skabe fra Kvik. Håndvaskene er fra Duravit, og armaturet fra Grohe. Den store krukke med figentræet er købt hos Nobelium ligesom de rå trækasser. Den grå tone er et enkelt, men effektfuldt virkemiddel til et roligt udtryk. Her er valgt farvekoden S-5502R base 10 fra Dyrup.

Der er en stemning af ro på dette 22 kvadratmeter store badeværelse. Her er tid og fordybelse tænkt ind i udtrykket. Indretningen er enkel, stilsikker og stram, og rummet frembringer følelsen af, at verden kan lukkes ude for en stund. Ejerne har selv sat badeværelset i stand og er gået efter at skabe et rum, der i sit stramme, men varme udtryk sender tankerne til et eksklusivt wellness-hotel med et etnisk tvist.

Den rolige stemning fremkaldes effektfuldt ved at lade den grå farve gå igen på badeværelsets fliser, vægge og i loftet. Den ensartede tone brydes af en enkel hvid væg med indbyggede skabe i højglans, der matcher både håndvaske og toilet. Bemærk, at alle greb på skabslågerne er valgt fra for ikke at forstyrre rummets rolige flader.

spa og wellness badeværelse
© Andreas Mikkel Hansen

Brusenichen smelter elegant sammen med resten af rummet, kun adskilt af en praktisk glasvæg. Den grå farve går igen i loftet, der oplyses med indbyggede spots. Kun lysskakten til ovenlysvinduet er malet hvid for at understrege det naturlige lysindfald fra oven. Stigen til håndklæder bløder stemningen op og er både en hyggelig og enkel opbevaringsløsning. Bemærk, at felterne i det indbyggede skab har samme form som fliserne på gulvet, hvilket også skaber en vis harmoni i rummet. Skabene er fra Kvik, og de store fliser, der måler 60 x 60 cm, er fra Mosaikhjørnet i Glostrup.

Det traditionelle vaskemøbel er erstattet af en solid plade af beton med en tilsvarende hylde under sig. Bordpladen er lakeret ad flere omgange for at undgå vandskjolder fra de to vandhaner. Spejlet uden ramme fylder fladen ud over håndvaskene og understreger rummets enkle udtryk.

Figentræet i en rå potte og en stige, der fungerer som håndklædeholder, er de eneste elementer, der bryder den ellers stramme indretning. Og selv her er materialerne tunge, gedigne og ærlige. For i dette wellness-rum er alt nøjagtig, hvad det giver sig ud for at være, og med få virkemidler er det lykkedes at skabe et eksklusivt, afslappet og stilrent udtryk.