Kom indenfor på modedesignerens badeværelse

"Jeg synes, at badeværelset er et af de vigtigste rum i huset, så det gav mening for mig at gøre noget særligt ud af det."

Zinkbadekarret er et loppefund, mens skamlen, Adam Stool, med sort stel og lysestagen i støbejern begge er fra Frama. Sæberne er fra Munkholm, og det grå håndklæde i hør er fra By Nord.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Tekstildesignerens taktile fornemmelser

Modedesigner Barbara í Gongini befinder sig bedst i spændingsfeltet mellem nyt og gammelt. Hendes særprægede avantgarde-æstetik skinner igennem helt ud på hendes kunstfærdige badeværelse, hvor væggene er beklædt med zink, og hylderne er dekoreret med færøske vædderhorn og æteriske olier.

For at skabe en rolig stemning bruger Barbara í Gongini disse skønne kugler, From Soil to Form, dryppet med ægte æterisk olie fra Frama. Parfumen hedder St. Paul og er ligeledes fra Frama.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Den sortmalede hylde er fra Ikea, og stearinlyset i glas er fra Frama, mens lampen i bronze er fra Menu. De forskellige æteriske dufte er fra Munkholm samt Aesop. Vædderhornet er hjembragt fra Barbaras fødeby på Færøerne.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Et dramatisk badeværelse med personlige træk

Den avantgardistiske modedesigner Barbara í Gonginis kunstfærdige badeværelse bærer præg af de samme principper, som ligger til grund for hendes design. Råt, futuristisk og bæredygtigt.

Kigger man efter, vil man derfor både finde fugleknogler fra Færøerne, hvalkranier og vædderhorn på hylderne samt en keramisk støbekolbe, som hun har fundet på et forladt metalværksted.

Skæve elementer, som på forunderlig vis giver mening og en helt særlig stemning på det taktile og nærmest dramatiske badeværelse.

Bordet under industrivasken var oprindeligt et skrivebord fra Ikea, som Barbara har malet sort. Taburetten er fra Fil de Fer. Den store grønne plante er både dekorativ og bringer farve ind i det ellers sort-hvide rum.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Det uperfekte er i højsædet

– Der er meget i mit hjem, der afslører min færøske baggrund. Vi har en del tilfælles med japanernes wabi-sabi-tilgang, hvor man foretrækker det uperfekte. På badeværelset afspejler det sig i særdeleshed i materialernes patinering og objekternes aldring, fortæller Barbara.

Væggene omkring familiens store genbrugsbadekar er fx beklædt med zinkplader, der er behandlet med saltsyre og dernæst lak i silkeglans, der får dem til at fremstå ekstra rå og sørger for, at de kan holde til vand og kalk – for funktionaliteten er trods alt i højsædet.

Gulvet er lagt med genbrugsbrædder, der har fået en kærlig hånd og er blevet mættet med linolie. Et fint billede på, hvordan det gamle atter får relevans og kan leve i harmoni med det nye. Det store spænd i badeværelsets taktile elementer gør rummet interessant og personligt og får det til at emme af Barbaras helt særlige sans for æstetik.

Væggene rundt om badekarret er beklædt med zink, som er behandlet med saltsyre og lak med silkeglans for et råt udseende, der passer til det rustikke badekar, som Barbaras sønner brugte flittigt, da de var yngre.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Badeværelse med zen stemning

– Det er som regel mig, der tager stilling til indretningen herhjemme, fordi det er mit fagområde. Jeg synes, at badeværelset er et af de vigtigste rum i huset, så det gav mening for mig at gøre noget særligt ud af det. Det skal ikke bare kunne modstå høj anvendelse og være funktionelt for hele familien. Det skal også være et sanseligt og behageligt sted at opholde sig, understreger Barbara.

Overalt mærker man netop den tilgang og en nærmest zenagtig stemning. De taktile zinkplader og grove trægulve akkompagneres af duftlys og æteriske olier, der indbyder til ro og afslapning. Men Barbara formår om nogen at få de forskellige udtryk, elementer og overflader til at gå op i en højere enhed – præcis som i hendes eget design.

Det store spejl fra Ikea får rummet til at synes større og reflekterer lyset. Trægulvet er lagt med genbrugsbrædder, som er blevet pudset og mættet med linolie.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse