Christoph Behling har designet toilettet der rengør dig med vand Geberit AquaClean Mera
© Geberit

International designer: Sådan vil vi indrette os i fremtiden

Hvordan vil dit hjem se ud om et par år? Mød designer Christoph Behling, der har designet alt fra luksusure til luksustoiletter og hør, hvorfor han mener, der vil ske store ændringer i den måde vi indretter vores hjem på.

Han har designet alt fra eksklusive ure til parfumeflasker og soldrevne både - nu står han bag fremtidens toilet. Christoph Behlings designfilosofi er at skabe innovativt design med mennesket og bæredygtighed i fokus.

Få et glimt ind i designerens inspirerende verden og få svaret på, hvorfor han tror, at halvdelen af alle europæiske husholdninger vil have et douchetoilet på badeværelset indenfor de næste 20 år.

Luksusure, soldrevne både og toiletter

Christoph Behling, der er født i Geneve, har vundet international anerkendelse og modtaget utallige priser for sit arbejde. Han er kendt for at skabe intelligent design, der forener form og funktion.

  • Mit job som designer er at skabe produkter, som mennesker kan bruge resten af deres liv. Det er vigtigt for mig at ramme balancen mellem nytænkning og gennemprøvet funktionalitet. Jeg ser ikke mig selv som en designer, der udelukkende arbejder for at gennemføre min egen vision, men mere som en del af den generelle udvikling. Det er ikke mit mål at sætte mit eget mærke på tingene, men prøve at fremhæve de karakteristika, der er i tingenes DNA. Det er derfor, jeg arbejder med mennesket i fokus, fortæller Christoph Behling.

Designer Christoph Behling blev af schweiziske Geberit bedt om at designe et toilet, hvor form og funktion går op i en højere enhed. Det blev til douchetoilettet AquaClean Mera, der nænsomt vasker dig med lun vand.

  • Jeg designer kvalitets-ure for TAG Heuer og kvalitets-toiletter for Geberit. Forbindelsen mellem de to er perfektion - selve grundlaget for schweizisk designfilosofi. At lave et produkt af ringe kvalitet i Schweiz er nærmest forrædderi, siger han.
Christoph Behling har designet toilettet der rengør dig med vand Geberit AquaClean Mera
© Geberit

Schweiziske Christoph Behling har sammen med et hold på 30 ingeniører brugt fire år på at udvikle fremtidens toilet - douchetoilettet AquaClean Mera fra Geberit.

Tid til velvære

Badeværelset er det rum, der vil ændre sig mest i løbet af de næste år. Det er Christoph Behling slet ikke i tvivl om. De seneste år har vi set en tendens til, at der konstant bliver udviklet nye designs med ny teknologi til husets andre rum - især køkkenet, hvor innovativt design har gjort hverdagslivet meget lettere de seneste år.

  • Jeg synes, der er chokerende, at der ikke bliver lavet mere innovativt design til badeværelset lige nu. Jeg tror, at produkter som douchetoilettet Geberit AquaClean Mera vil sætte gang i udviklingen og kreativiteten. Det er et mesterværk, når det kommer til design og teknologi. Jeg synes, det er det bedste toilet i verden. De innovative funktioner som den lune vandstråle, tørrefunktionen med varm luft, lugtudsugningen og sædevarmen vil forbedre vores daglige hygiejne mærkbart, siger Christoph Behling.

  • At rengøre med vand er simpelthen bedre på alle niveauer. At bruge papir er en fjollet ide. Jeg gør jo ikke mig selv ren med papir, efter jeg har cyklet en tur på min mountainbike i skoven. Vand er meget mere behageligt, bæredygtigt og hygiejnisk. Jeg er helt sikker på, at hvis du prøver et douchetoilet i et par uger, vil du ikke kunne undvære det igen. Du vil ikke føle dig helt ren uden det - præcis som at forlade huset om morgenen uden at være nyvasket, tilføjer Christoph Behling.

Designer Christoph Behling projekter soldreven båd solceller gadelamper parfumeflaske
© Christoph Behling Design / christophbehlingdesign.com

Christoph Behling og hans designstudie i London har blandt andet skab en parfumeflaske, der er inspireret af de menneskelige hjerte og skåret ud i ét stykke med laser-teknologi. I 2006 stiftede Behling et design- og researchcenter med fokus på bæredygtig solenergi. Det har blandt andet resulteret i udviklingen af over 40 soldrevne både, der er i brug over hele Europa, samt de soldrevne gadelygter "Solargrass", der er 10 meter høje og designet til at sveje i vinden som græs.

Schweizisk designfilosofi

For Christoph Behling var der god synergi mellem egen designfilosofi og Geberits ønske om at skabe innovative produkter i høj kvalitet. Design skal nemlig ikke kun følge en trend - det skal være tidløst, mener han.

  • Et stort problem i dag er, at mange produkter bliver smidt ud og kasseret, fordi de hurtigt begynder at se umoderne ud. Geberit er europæisk markedsleder indenfor sanitetsprodukter. Men firmaet bevarer alligevel sin ydmyghed og vægter perfektion, holdbarhed, kvalitet og innovation frem for alt. De har et øje for detaljen, og det kan jeg identificere mig med. Geberit vil skabe produkter, der holder i generationer og ikke blot efterkomme flygtige trends. Mange af deres produkter er derfor også virkelig unikke, når det kommer til bæredygtighed, siger Christoph Behling.
Christoph Behling har designet toilettet der rengør dig med vand Geberit AquaClean Mera
© Geberit

Designeren Christoph Behling står bag schweiziske Geberits toilet AquaClean Mera, der med sin automatiske douchefunktion nænsomt og behageligt både vasker og tørrer dig efter toiletbesøg. Det væghængte design med den forkromede afdækning får toilettet til at fremstå svævende over gulvet og ud fra væggen. Et enkelt og stilrent betjeningspanel fuldender luksusfølelsen.

Christoph Behling har designet toilettet der rengør dig med vand Geberit AquaClean Mera
© Geberit

Christoph Behling har vundet international anerkendelse og modtaget utallige priser for sit arbejde. Han er kendt for at skabe intelligent design, der forener form og funktion. Ud over toilettet Geberit AquaClean Mera har Christoph Behling også designet vandhaner, urinaler og betjeningsplader for schweiziske Geberit.

Papir eller vand?

  • Vand, naturligvis. Om 20 år, vil halvdelen af alle husstande i Europa have douchetoiletter, siger Christoph Behling.

  • Hvis du prøver douchetoilettet et par uger, vil du ikke kunne undvære det igen. Toilettet vil revolutionere vores vaner på badeværelset. Med innovative funktioner som varm lufttørring, lugtudsugning og sædevarme, gør AquaClean Mera hverdags-hygiejne til en wellness-oplevelse, fortæller han.

Vil du prøve toilettet Geberit AquaClean Mera? Læs mere om Geberits douchetoiletter og find nærmeste forhandler på www.geberit-aquaclean.dk