© Peter Madsen

Ingen vinduer på badeværelset?

...Sådan får du det til at ske!

Kære Ann,

Jeg kan godt forstå at du gerne vil have dagslys og udluftningsmulighed i dit badeværelse, men det lader sig ikke rigtig gøre, sådan som dit bad og køkken ligger i forhold til hinanden. Der, hvor det betyder mest med frisk luft, er jo i forbindelse med toilettet og det kan du ikke flytte på.

Jeg kan se to muligheder. Enten bygger du, som du selv nævner, et selvstændigt brusebad op i køkkenets hjørne med det lille vindue, eller også udvider du badeværelset ved at tage et stykke af køkkenet. Det lader sig nemt gøre, hvis du flytter køkkendøren til gangen, så der bliver plads til en bruseniche direkte i forbindelse med toilettet.
Det virker jo mest naturligt at have vådrumsfunktionerne samlet, ikke mindst hvis du indretter soveværelse i værelset lige overfor og evt. fjerner væggen helt eller delvist imellem køkken og værelset med altan, så du får et skønt alrum mod gården.
Flytter du soveværelset som foreslået, kan du isætte en skydedør imellem opholdsstue og soveværelse, hvorved du undgår en generende dør, og måske lave en større åbning imellem stue og alrum. Det er højst sandsynligt en bærende væg, så det koster noget, men at få dagslyset igennem lejligheden ville jo være skønt for dig.

Hvis du udvider badet i forlængelse af det eksisterende wc, så kan du jo stadig få plads til den ønskede vaskemaskine i køkkenet, Flyt vasken hen foran vinduet, så du får plads til maskinen til venstre for vasken. Det gør det også meget enklere at få vandtilførsel fra maskine til vaskeafløb. Spar plads og køb en kombineret vaskemaskine/ tumbler, så den holder sig under bordpladehøjde. Nichen kan du så udnytte ved at placere et højt vitrineskab op ad væggen mod køkkentrappen. På den måde kommer lyset stadig ind fra det lille vindue.

© Før
© Lone Barslund, Efter