Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ingen vinduer på badeværelset?

...Sådan får du det til at ske!

© Peter Madsen

Hej,

Jeg skal til at istandsætte en andelslejlighed og synes at badeværelset er alt for småt til at det både kan rumme toilet, håndvask og brus.
Jeg vil gerne udvide arealet af badeværelset, men placeringen i lejligheden gør, at jeg ikke rigtigt kan se hvordan det skulle kunne lade sig gøre. Der er ikke vindue i rummet, det synes jeg også er et minus, da jeg gerne vil kunne lufte ordenligt ud efter bad.

I køkkenet er der et lille "hjørne" hvor der er vindue i. Jeg havde egentlig tænkt at jeg ville placere vaskemaskine og tørretumbler der, men ved nærmere eftertanke kunne man måske have brusebad der, og så nøjes med at have toilet og håndvask i det rum der huser badeværelset i dag. Jeg synes ikke at det er den optimale løsning, men jeg kan ikke komme på noget bedre. Kan I hjælpe med en bedre ide?

Med venlig hilsen Ann Høck

Kære Ann,

Jeg kan godt forstå at du gerne vil have dagslys og udluftningsmulighed i dit badeværelse, men det lader sig ikke rigtig gøre, sådan som dit bad og køkken ligger i forhold til hinanden. Der, hvor det betyder mest med frisk luft, er jo i forbindelse med toilettet og det kan du ikke flytte på.

Jeg kan se to muligheder. Enten bygger du, som du selv nævner, et selvstændigt brusebad op i køkkenets hjørne med det lille vindue, eller også udvider du badeværelset ved at tage et stykke af køkkenet. Det lader sig nemt gøre, hvis du flytter køkkendøren til gangen, så der bliver plads til en bruseniche direkte i forbindelse med toilettet.
Det virker jo mest naturligt at have vådrumsfunktionerne samlet, ikke mindst hvis du indretter soveværelse i værelset lige overfor og evt. fjerner væggen helt eller delvist imellem køkken og værelset med altan, så du får et skønt alrum mod gården.
Flytter du soveværelset som foreslået, kan du isætte en skydedør imellem opholdsstue og soveværelse, hvorved du undgår en generende dør, og måske lave en større åbning imellem stue og alrum. Det er højst sandsynligt en bærende væg, så det koster noget, men at få dagslyset igennem lejligheden ville jo være skønt for dig.

Hvis du udvider badet i forlængelse af det eksisterende wc, så kan du jo stadig få plads til den ønskede vaskemaskine i køkkenet, Flyt vasken hen foran vinduet, så du får plads til maskinen til venstre for vasken. Det gør det også meget enklere at få vandtilførsel fra maskine til vaskeafløb. Spar plads og køb en kombineret vaskemaskine/ tumbler, så den holder sig under bordpladehøjde. Nichen kan du så udnytte ved at placere et højt vitrineskab op ad væggen mod køkkentrappen. På den måde kommer lyset stadig ind fra det lille vindue.

© Før

© Lone Barslund, Efter

Relaterede Artikler