Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Indretning af badeværelse med skråvægge

Badeværelset trænger til en modernisering og en anden indretning, så pladsen udnyttes bedre.

Hej Lone,

Har du mon kræfter til at hjælpe med endnu et bad med skråvægge og meget lidt ståplads?

Jeg har overtaget første salen i en gammel villa og her er udfordringen et badeværelse med kar, vask, toilet og bidet, som trænger til en modernisering og en anden indretning, så det kommer til at fungere bedre.

Jeg vil egentlig gerne beholde badekarret, men vil helst have en bruseniche.

Bidét et skal jeg til gengæld ikke bruge men drømmer om at få mere plads uden.

Rummet er 245 cm bredt men kun med de inderste ca. 130 cm med fuld ståhøjde og så er det 350 cm langt og udstyret med et ovenlys.

Hilsener Mikkel

Kære Mikkel,

Bygningsreglementet angiver en fri gulvplads på 110 cm ud for alle sanitære installationer, hvilket i praksis vil sige god plads foran toilet, vask og indgang til bruseniche eller opstigning i badekar.

Sådan en regel er selvfølgelig ikke lavet for at genere, det giver god mening at have plads nok uden at støde ind i hjørner og hinanden.

Dit badeværelse er rimelig stort og der kan godt blive plads til dine ønsker, både kar og en ny bruseniche samt bedre opbevaring.

Inderst er rumhøjden jo højest, så her skal vask og bruseplads placeres ligesom der skal være fuld højde foran toilettet.

Ved at vende badekarret og ved at sætte endnu et ovenlys i skråvægge, får du højde nok ved indstigning, og det er ret smart at placere karret delvist under skråvægge og under ovenlyset, så man får mest ud af pladsen midt i rummet.

Når toilettet rykkes udad, bliver der plads til et højskab i hjørnet og jeg vil endda råde dig til at vende døren, så den går indad i badeværelset. På den måde slipper man for risikoen for at få døren i hovedet, når man går forbi badeværelset.

Inderst, under skråvæggen, kan du placere et skuffemøbel eller lågeskab, hvis du vil have mere opbevaringsplads.

Vaskepladsen kan øges til 150 cm længde, med en vask i midten og et skuffeelement på 50 cm på hver side, så der alt i alt bliver meget mere opbevaring end i det gamle badeværelse.

Venligst Lone

© Lone Barslund – NU

© Lone Barslund – EFTER

Relaterede Artikler