Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvordan renoveres et smalt og langt badeværelse?

Jesper vil gerne renovere sit smalle og lange badeværelse, og søger derfor inspiration til, hvilke muligheder han har.

Kære Lone,

Jeg skal i gang med at lave nyt badeværelse og er i tvivl om mulighederne, så har du nogle idéer, vil det være fint.

Mange hilsener Jesper

Kære Jesper,

Hvis du ikke vil besvære din underbo eller fordyre projektet, så tag udgangspunkt i toilettets vandlås' placering og gennemføring i gulvet. Faldstammen kan selvsagt ikke flyttes med, så en ny indretning bestemmes en stor del af vejen af disse to.

Når det er sagt, så vil du heller ikke få et bedre flow i rummet ved at flytte toilettet om på den anden side af faldstammen, selvom det er fristende at få det længere væk fra døren.

Jeg synes det er at foretrække, at der er god plads i rummet ved vasken og hele området omkring den nye bruseniche. Det er selvfølgelig en smagssag, men jeg vil foreslå, at du holder vandet inde med et forhæng fremfor at sætte glas op som afskærmning. Det vil få rummet til at virke større og mere rummeligt uden yderligere opdeling.

Bruseområdet beklædes med fliser til loft eller minimum 210 cm højde på alle tre vægge, også inde i vinduesnichen. De øvrige vægge males.

Jeg har skitseret en indretning, hvor du får en fornuftig mængde opbevaring trods rummets størrelse.

I hjørnet placeres et 30 cm bredt og 35 cm dybt højskab med hylder til diverse toiletsager. Imellem skabet og den nye rørkasse omkring faldstammen bygges en cisternekasse med tophylde og hylder over, for eksempel i massivt egetræ, så du får lidt kontrast til rummets fliser og hvide sanitet.

Ved siden af vasken placeres en knage til et håndklæde. Flere knager sættes op overfor til et par større håndklæder ved siden af en 50 cm bred håndklædetørrer, som enten kan være på el eller vand.

Etablerer du gulvvarme i rummet, som ofte slukkes om sommeren, kan det være rart med lidt varme på håndklædetørreren, så du altid har tørre håndklæder.

Over vasken kan der hænge et spejl og en god lampe med et bredt lys. Tjek for eksempel Nomad Linestra fra Modular. Vælger du hvide fliser og hvide vægge er det nok, men ellers vurder om du kan få etableret et udtag eller to i loftet, hvis du vælger en mindre markant spejlbelysning.

Hvis du vælger 30 x 30 cm gulvfliser kan du få det til at gå smukt op med vægfliser bredde 15 cm x 5 cm højde.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund - FØR

© Lone Barslund - EFTER

Håndplukket til dig