Badeværelse toilet indretning
© Getty Images

Hvordan får vi et familievenligt badeværelse?

Familien Jørgensen har svært ved at indrette badeværelset, så pladsen bliver udnyttet bedst muligt. BO BEDREs indretningsarkitekt har et forslag til en løsning.

Hej BO BEDRE-brevkasse

Min mand og jeg er i gang med en større tilbygning til vores hus. I tilbygningen bliver der køkken, en ny entré og badeværelse. Jeg har styr på indretningen af både køkken og entré, men jeg har svært ved at beslutte mig for, hvordan man udnytter pladsen bedst på badeværelset – uden, at det kommer til at virke for ”klemt”.

Rummet bliver 3,5 x 2,5 m, hvor der skal placeres en dør på højre side (på de 3,5 m) og et vindue øverst (på de 2,5 m). Vi har købt et skabsarrangement med vask, som måler 1,2 m. Derudover kommer der et væghængt toilet. Jeg har en idé om, at der er glas eller andet klart materiale omkring bruseren, for at skabe så meget lys som muligt.

Vi er en familie med to voksne og to børn på 4 og 7, så der er brug for opbevaring og vasketøjskurv.

Jeg håber, I kan hjælpe os!

De bedste hilsner Jeanette og resten af familien Jørgensen

Plantegning efter Lone Barslunds forslag til indretning af badeværelset.
© Lone Barslund

Kære Jeanette

Det er et generøst rum, I har sat af til badeværelse, og det kan udnyttes, så det både er praktisk og rart at være i for børn og voksne.

Start med at placere døren 65 cm fra hjørnet, så I kan indrette kortsiden uden vindue med to 60 cm dybe højskabe. I hjørnet placeres en rummelig bruseniche, der måler 115 x 100 cm. På langsiden møblerer I med jeres indkøbte vaskemøbel og toilet. Hvis I sætter 90 cm af til cisternekasse og toilet, bliver der et godt mellemrum mellem vaskebord og brusevæg, hvor I kan montere en håndklædetørrer. Det betyder, at en evt. glasdør til bruseren skal monteres i hjørnet ved højskabene, så man nemt kan få fat i lune håndklæder. Det betyder, at jeg foreslår, at de to brusevægge er lukkede, hvor du nævner glas omkring bruseren. Men en fritstående brusekabine er svær at indrette rundt om, og så får I ikke det optimale ud af rummet.

Brug blanke hvide fliser i brusenichen og et godt indbygget loftlys – så bliver nichen fin at være i. Det nye vindue placeres midt på rummets anden kortside. Det er bevidst, at jeg ikke foreslår jer at møblere her, da det giver en masse luft at kunne komme direkte til vindue og frisk luft.

På modsatte væg kan I placere en bænk – den er rar til ungerne, når de skal have børstet tænder – og et par 35 cm dybe skabe. På den måde får I plads til alle jeres forskellige toiletsager, håndklæder og selvfølgelig vasketøjet, der får to store skuffer i højskabene, en skuffe til kogetøj og en skuffe til kulørt.

Vælg en gulvflise i en varm gråbrun, der både er praktisk og især giver en fornemmelse af varme i rummet, hvor man jo tit er våd og måske lidt frysende.

Bedste hilsner Lone

Lone Barslund

Lone Barslund

Lone Barslund er bygningsarkitekt og har indrettet alt fra boliger til virksomheder. Hun har en omfattende viden om – og erfaring med – både indretning og ombygninger af private hjem.

Lone Barslund har rådgivet BO BEDREs læsere i over 20 år.