Hvordan får man plads til alle sine ønsker i et lille sommerhus?

Med en udvidelse kan der blive plads til mere, men det er også en dyr løsning. Læs indretningsekspertens råd til sommerhusets badeværelse her.

Kære Jakob,

Vi er af en eller anden grund rendt ind i en sand stime af badeværelsesspørgsmål i øjeblikket, og jeg kan kun skrive det samme til dig som til en del af de tidligere læsere, - det er dyre centimeter når man laver baderum, og de fleste penge ender godt men usynligt i gulv og vægge.

Jeg skriver sådan, fordi du har flere ønsker, end dit lille rum umiddelbart kan rumme i en enkelt udvidelse, så det skal du være opmærksom på, når du beslutter dig.

Det giver god mening at inddrage noget af udhuset (der er indbygget i selve huset) til badeværelse. Udfordringen er her, at skuret kun er en meter bredt, og det derfor egner sig rigtig fint til en god bruseniche, men måske mindre godt til en større udvidelse der skal rumme et badekar.

Hvis du vælger at udvide til kar-modellen, bør du samtidig skifte det lille, højtsiddende vindue til et større for at få mere lys ind men også for at få bugt med den klaustrofobiske fornemmelse, man ellers godt kan få i et mørkt og dybt rum. Og har du i virkeligheden lyst til, også at skulle stå i karret og bruse?

Vælger du karret, skal den ønskede vaskesøjle stå i hjørnet efter toilettet, og det kan også godt fungere. Du kunne overveje en kombi-maskine, så du holder dig nede i højden, hvilket vil virke mindre bastant.

Den anden mulighed er at udvide to steder; Dels en bruseniche indbygget i skuret hen til det eksisterende vindue, hvilket giver en dybde på 80 cm og så en lille knast bygget på badeværelset, hvor der bliver plads til vaskesøjlen samt et skabs-/hyldearrangement hen over toilettet. Det giver en meget dyrere løsning med to udvidelser, hvor tilbygningen selvfølgelig bliver den dyreste del med ny facade, nyt fundament og korrekt isolering begge steder

Hvis det var mig, der skulle vælge, så gik jeg efter den dybe tilføjelse med en dejlig stor bruseniche med et stort vindue eller endda en åbning ud i haven, og så en kombi-maskine i hjørnet med plads til lidt opbevaring ovenover.

Bedste hilsener Lone

Tegning over nuværende indretning

Tegning af sommerhuset som det ser ud nu.

© Lone Barslund
Tegninger med foreslag til, hvordan sommerhuset kan se ud efter.

Tegninger med foreslag til, hvordan sommerhuset kan se ud efter.

© Lone Barslund