Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvordan får man plads til alle sine ønsker i et lille sommerhus?

Med en udvidelse kan der blive plads til mere, men det er også en dyr løsning. Læs indretningsekspertens råd til sommerhusets badeværelse her.

Hej Lone,

Jeg har et Myresjö sommerhus fra 1969, som bruges meget – også her under Corona. Jeg har haft det i næsten 10 år og har løbende opdateret det med nye vinduer, nyt tag og nyt køkken – åbnet mod stue.

Nu er turen kommet til badeværelset, hvor jeg godt kan bruge lidt inspiration til ombygning/fornyelse. Eksisterende badeværelset er på 2,6 m2, men fungerer ok.

Jeg overvejer om jeg kunne inddrage udhus eller udvide med en karnap mod øst, så jeg kunne få plads til vaskemaskine og tørretumbler, og evt. badekar.

I udhus er der vandvarmer og eltavle, så der skal være plads til et lille teknikrum/skab. Se vedhæftede tegninger.

Jeg vil høre, om du har nogle ideér til nyt badeværelse?

Mvh.
Jakob

Kære Jakob,

Vi er af en eller anden grund rendt ind i en sand stime af badeværelsesspørgsmål i øjeblikket, og jeg kan kun skrive det samme til dig som til en del af de tidligere læsere, - det er dyre centimeter når man laver baderum, og de fleste penge ender godt men usynligt i gulv og vægge.

Jeg skriver sådan, fordi du har flere ønsker, end dit lille rum umiddelbart kan rumme i en enkelt udvidelse, så det skal du være opmærksom på, når du beslutter dig.

Det giver god mening at inddrage noget af udhuset (der er indbygget i selve huset) til badeværelse. Udfordringen er her, at skuret kun er en meter bredt, og det derfor egner sig rigtig fint til en god bruseniche, men måske mindre godt til en større udvidelse der skal rumme et badekar.

Hvis du vælger at udvide til kar-modellen, bør du samtidig skifte det lille, højtsiddende vindue til et større for at få mere lys ind men også for at få bugt med den klaustrofobiske fornemmelse, man ellers godt kan få i et mørkt og dybt rum. Og har du i virkeligheden lyst til, også at skulle stå i karret og bruse?

Vælger du karret, skal den ønskede vaskesøjle stå i hjørnet efter toilettet, og det kan også godt fungere. Du kunne overveje en kombi-maskine, så du holder dig nede i højden, hvilket vil virke mindre bastant.

Den anden mulighed er at udvide to steder; Dels en bruseniche indbygget i skuret hen til det eksisterende vindue, hvilket giver en dybde på 80 cm og så en lille knast bygget på badeværelset, hvor der bliver plads til vaskesøjlen samt et skabs-/hyldearrangement hen over toilettet. Det giver en meget dyrere løsning med to udvidelser, hvor tilbygningen selvfølgelig bliver den dyreste del med ny facade, nyt fundament og korrekt isolering begge steder

Hvis det var mig, der skulle vælge, så gik jeg efter den dybe tilføjelse med en dejlig stor bruseniche med et stort vindue eller endda en åbning ud i haven, og så en kombi-maskine i hjørnet med plads til lidt opbevaring ovenover.

Bedste hilsener Lone

Tegning over nuværende indretning

© Lone Barslund - Tegning af sommerhuset som det ser ud nu.

Tegninger med foreslag til, hvordan sommerhuset kan se ud efter.

© Lone Barslund - Tegninger med foreslag til, hvordan sommerhuset kan se ud efter.

Håndplukket til dig