Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Guide: Udvid det lille toilet til stort badeværelse

BO BEDREs indretningsekspert Lone Barslund hjælper et par, der ønsker at inddrage et værelse og lave et stort badeværelse.

Kære Lone

Vi håber, at du kan hjælpe os med at få styr på en kommende ombygning af vores første sal. I dag er der, udover soveværelse og repos, to mindre værelser i gavlen mod øst og et lille toilet imellem værelser og trappe. Da børnene er ved at flytte, drømmer vi om at inddrage det ene værelse for at få et nyt, lyst
og lækkert badeværelse. Det resterende værelse bliver ved at være til børnene, når de kommer hjem on-off. Vi ønsker os både bruseniche og badekar samt, hvis muligt, håndklædetørrer og dobbelt vaskeplads.

Vi ved godt, at skråloftet kan gå hen og blive en udfordring, men vi må gerne sætte flere ovenlys i tagfladen. Skunkvæggen er i dag 110 cm høj, og de inderste 150 cm med fuld ståhøjde. Under alle omstændigheder vil vi blive meget glade for en skitse og dine anbefalinger.

Bedste hilsener
Gerda og Kim

Kære Gerda og Kim

I kan sagtens få alle jeres ønsker opfyldt ved at udvide toilettet med værelset. Og rigtig dejligt bliver det med et facadevindue med direkte udsyn og udluftning som supplement til de nye store ovenlys. Skråloftet gør jo, at de forskellige installationer skal placeres hvor der er fuld ståhøjde, så brusenichen og det lange vaskemøbel placeres opad væggen mod det andet værelse, mens badekarret godt kan stå opad skunkvæggen med to nye ovenlys over.
Ovenlysene gør også, at der er fuld højde over hele ganglinjen imellem de to sider. Brusevæggen kan evt. udføres som en to-delt glasvæg, så den kan svinges ind og give fin gangbredde i rummet.

Læg fliserne med fald mod brusenichens inderste hjørne, hvor det nye gulvafløb placeres. Toilettet bliver, hvor det er af hensyn til den eksisterende faldstamme, men som et væghængt toilet med cisternen skjult i en kasse med en fin hylde over. Toilettets eksisterende ovenlys skiftes til et, der er højere, så der også bliver god ståhøjde her. Jeg har flyttet vasken, så den står under ovenlyset og ikke længere er i vejen i ganglinjen foran toilettet.
Normalt ville jeg ikke synes, at det er optimalt med en vask foran vindue / ovenlys, men her er vasken egentlig kun et ekstra supplement, da der jo er spejle over det lange vaskebord. Det lange vaskebord er placeret som et fritstående møbel med god luft på begge sider. Det giver en fornemmelse af plads og albuerum, og så giver det også plads til knager til håndklæder på begge sider og fuld adgang til vinduet.
I kan supplere med en ikke alt for høj håndklædetørrer ud for brusenichen.

Bedste hilsener
Lone

Håndplukket til dig