Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fra ét badeværelse til to

Der er visse regler, der skal følges, når man vil opføre et nyt badeværelse i en etagebygning.

Udvidelse af badeværelse til to

Hej Lone,

Vi har en stor lejlighed med 1 badeværelse med toilet, men kunne godt tænke os et badeværelse mere også med toilet.

Vi er dog i tvivl om, hvordan vi skal gøre det på den mest hensigtsmæssige måde, og om det i det hele taget kan lade sig gøre.

Jeg med sender en plan over badeværelset og det værelse der kunne inddrages mere eller mindre. Badekarret skal væk og der tænker vi, der kunne sætte en væg med glas foroven så der kom lys ind, og så placere et toilet der.

Måske kan du finde en bedre mulighed og ligeledes placering af bruser og håndvask. Vaskemaskine og tørretumbler kan evt. flyttes til det nye badeværelse.

Vi vil være meget taknemlige over hjælp til dette projekt.

Venlig hilsen Lisbeth og John Schimmel

Kære Lisbeth og John,

Da I bor i en etageejendom, er der selvfølgelig begrænsninger mht. placering af toiletterne, når faldstammen deles med over- og underboerne. Jeg gætter på at det er derfor I vil dele rummene op og placere det nye toilet så tæt på det eksisterende og faldstammen, som muligt.

Det kan godt lade sig gøre, men så skal der udvides på den anden led, for at få to gode badeværelser og ikke et lillebitte og et stort. Der vil nu blive forskel på størrelsen fordi afstande foran toiletter mv. skal være i orden for at blive godkendt.

Væggen imellem bad og værelse fjernes helt inden I går i gang med opbygning af gulvet med forstærkning til fliser, afløb og evt. gulvvarme.

Den nye væg går omkring de to nye brusenicher, hvor det mindste bad har niche ud mod gangen og det største bad får en niche stort set i midten af rummet, med glas på to sider, så dagslyset kommer til sin ret.

Det er fint med et isat glasparti øverst i den nye væg og I kan endda overveje, om der også skal isættes (matteret) glas i væggen imellem de to brusebade.

Begge badeværelser har fået plads til en håndklædetørrer, hvilket er med til at skabe et godt indeklima sammen med gulvvarmen.

Det største bad indrettes på langsiden mod jeres køkken med én lang bordplade med to vaskepladser samt to høje overskabe til linned og toiletsager over tørretumbler og vaskemaskine.

I kan enten væghænge dem eller stille dem på bordpladen, hvilket gør det muligt at vælge rigtig høje skabe med ekstra plads. Fra disse vitrineskabe og hele vejen hen til facaden kan I montere et langt spejl med lamper over.

Venlige hilsener Lone

© Lone Barslund – Før

© Lone Barslund – Efter

Relaterede Artikler