Find inspiration i luksushotelernes badeværelser

Marmor, messing og stilfulde spejle - stjæl stilen fra 10 hotelbadeværelser i den absolutte topklasse.

Badeværelse møder teatergarderobe
© Ludlow Hotel

Der findes hoteller rundt omkring i verdenen, hvor man straks ved ankomsten får lyst til at flytte permanent ind på badeværelset. Det er typisk de steder, hvor indretningsarkitekterne er gået besærk i luksusmaterialer som marmor og messing. Men det kan i lige så høj grad være de subtile associationer og stillån, der kan gribe en designglad globetrotter om hjertet.

Dette badeværelse på Ludlow Hotel (Lower East Side, New York) har tre akkorder, som uendeligt smukt spiller sammen: messing, marmor og hvide fliser.

Spejlet med de blottede elpærer vækker samtidig på finurlig vis mindelser om sminkespejle på f.eks. Broadways teatre - en ikke irrelevant association på det teatergale Manhattan.

Træ fra gulv til loft i badeværelset
© Armani Hotels

Armani hotellerne ligger i henholdsvis Dubai og Milano. Det lyse træfinér fra gulv til loft og på badekarrets sider kræver utvivlsomt en hær af stuepiger at holde ved lige.

Måske er det så ikke lige det, der står øverst på ønskelisten, når det store master bathroom skal indrettes i privaten hjemme i en dansk forstad.

Men en plads på drømmelisten kan træbadeværelset sikkert få hos mange.

Art deco mønster
© Hotel Vernet

Marmor vaskebord og vaksekumme + messing og træ, der matcher i deres gyldne lød er også ren luksus. Det stribede og let flimrende mønster i badenichen, der går igen i mønstret under vaskebordet, er også smukt gennemført.

Den diskrete art deco association klinger ligeledes smukt på dette badeværelse fra Hotel Vernet på Champ Elysées i Paris.

Maurisk fusion

Dette badeværelse er ren fusion. Det fritstående badekararmatur, den sortindrammede glasdør og det formstøbte badekar er vestlig luksus, mens vindues- og dørudskæringerne er klassisk arabisk stil.

Den indbyggede iskøler til Veuve Clicquot'en i badekarret er fuldstændig over-the-top, men samtidig dejlig ekstravagant dandy-stil.

Enkel luksus
© Halycon House

Halycon House er et gennemført luksusresort ved Cabarita Beach i Australien. Det blå mønster på gulvet i badeværelset går igen i den øvrige indretning på hotellet i blandt andet puder og lampeskærme i hotellets opholdsstuer.

Badeværelset udstråler en enkelthed og karskhed med træskammel og det enkle badeværelsesbord. Men der er nok ingen, der lader sig narre: dette er ren luksus og smukt afstemthed. Det ses for eksempel mellem spejlets smalle messingramme og den runde træbakke på kummebordet.

Indirekte lys
© Upper House

Indirekte lys langs spejlene og fra loftet er også smuk stil i dette badeværelse fra Hong Kong. Hotellet ser internationalt ud bortset fra den organiske divanlignende håndklædebænk under vasken, hvor et kinesisk formelement træder frem.

Ovalt spejl
© Jasmin Kodzha

Ovale spejl er hotte og ekstra stilfulde med en smal messingindramning som her.

Marmor
© Baccarat Hotels

Baccarat hotellet i New York har tradition for kun at bruge de bedste indretningsarkitekter og det mest ikoniske luksusmateriale - som her i dette marmorbeklædte badeværelse.

Mere marmor...
© Caballero

Mere marmor - marmor på væggene og på badekarsbeklædning.

Afløbsrør i messing
© 11 Howard

Der er noget, der tyder på, at New York er stedet, hvis man gerne for en dag vil flytte ind i et smagfuldt og tidssvarende luksusindrettet badeværelse.

Her på dette badeværelse på 11 Howard i New York er alle ledemotiverne fra dette galleri af luksusbadeværelser repræsenterede: Marmor, messing, indrammede spejle og indirekte lys.

Og så gør indretningsarkitekten her på badeværelset i 11 Howard oven i købet det ekstra frække ved at blotlægge afløbsrøret og udføre det i messing.

Blæret eller hvad?

Kilde: Decoholic