Fantastisk forvandling af badeværelse fra 1930'erne

Under 2 kvadratmeters tilbygning forvandlede et nedslidt badeværelse fra 1930’erne til et rum fyldt med velvære. Og en bruseniche, der samtidig er et badekar.

Luksusspa på kun 2 m2
© Birgitta Wolfgang
En tilbygning på kun 1,56 m2 gjorde alverdens forskel for denne familie. Det oprindelige badeværelse var lavet i 1932 – med al den charme, en bungalow fra 1930’erne har med funktionalisme i højsædet, men nu trængte rummet til en gennemgribende renovering. Det indmurede badekar stod hurtigt på listen over elementer, der måtte forsvinde, og familiens datter var grædefærdig over, at det skulle ofres for at få plads til en bruser – og løsningen blev smart til et både og-bad. Ved at tilføre en nybygning på under 2 m2 blev det muligt at skabe en ny bruseniche her, og man går nu to trin ned til en niche, hvor afløbet kan lukkes af og forvandle sig til et lille badekar. Det lange fald af vand fra bruseren giver en effekt som at stå i en regnskov. Sådan blev flere generationer tilfredse. Lasse Bjørnvad har designet det nytænkte bad. Der er vellykket brugt forskellige størrelser af fliser, lige fra 1 x 1 cm mosaikker i bunden af bruseren til fliser fra 30 x 60 cm, 60 x 60 cm til 60 x 120 cm, som beklæder vægge og gulv. Som en sidste vigtig detalje er der arbejdet med lyset i rummet. Det kommer dels fra spejlet, men også fra det specialdesignede LED-lys i loftet, som kan skifte til 16.000 forskellige farver og styres let fra en smartphone. Selve dioderne er så små og sidder så tæt, at de ikke syner som pletter, men som en lang lyskilde i hele badeværelsets længde. Indretningen med håndplukket design i topklasse fuldender et luksusspa på kun 7 m2.

Fornemmelse af regnskov på badeværelset
© Birgitta Wolfgang
Loftshøjden på 2,7 meter udnyttes fuldt ud her, hvor bruseren er placeret i loftet, så vandet får frit, blødt fald. Datteren i huset var ked af at sige farvel til et indmuret badekar fra 1930’erne, men med et afløb, der kan lukkes af, har hun nu fået både fornemmelse af regnskov og et lille bassin at muntre sig i.

Spa-stemning på badeværelse
© Birgitta Wolfgang
Detaljerne er vigtige i dette badeværelse, hvor man går to trin ned i brusenichen og har indbygget en hylde i væggen.

Indbygget hylde i væggen
© Birgitta Wolfgang
Krukke og skåle fra Rue Verte
© Birgitta Wolfgang
Krukke og skåle fra Rue Verte understreger stemningen af en eksotisk spa.

Håndvask fra Copenhagen Bath
© Birgitta Wolfgang
Håndvasken er fra Copenhagen Bath, armaturet fra Vola, toilettet fra Ifö, og spejlet med indbygget lys fra Dansani. Det indbyggede skab er fra HTH, og bord og gulvlampe af Tom Dixon.

Keramiske fliser i badeværelset
© Birgitta Wolfgang
Det er de keramiske fliser Efifel Metálico, som anslår stemningen af marokkansk spa. De er nu spanske og håndlavede, og derfor giver de et godt greb for fødderne, fordi overfladen ikke er plan. De er fra Odorico. Væggen med håndvask og toilet er valgt malet hvid, så der ikke kommer kontrast mellem brugsgenstandene og væggen. Den er nem at give en ny kulør, hvis man senere ønsker det. Lyset i loftet er LED og fra Instalight.