© Frederikke Heiberg

Få mest muligt naturligt lys ind på badeværelset

BO BEDREs indretningsarkitekt giver sine bedste råd til renoveringen af badeværelset.

© Lone Barslund

Kære Lone og Claus.

Med hensyn til placering af vaskebordet, så vil I blive rigtig trætte af at mangle et spejl i direkte forbindelse med vandet. Og så vil I nok også blive mere eksponeret lige der i karnappen, end I bryder jer om. I stedet for dejligt lys og udsyn vil I have persienne eller rullegardin nede det meste af tiden, - og det er ærgerligt. (Plus at vaskeborde i dag er 85 til 90 cm høje og derfor ville stikke op over glasset…)

Da det er et dejligt rummeligt badeværelse, har I mulighed for at dele det lidt op i funktioner, hvor karnappen skal være tilgængelig og give lys til hele badet. Jeg ville derfor indrette en siddeplads i karnappen og anbringe brusebadet, så man får udsyn herfra.
Ved at runde hjørnet på nichen, sørger I for at få lyset ledt ind i den inderste afdeling med toilet og skab til toiletgrej og håndklæder.

Toilettet kan få lidt rar privatsfære hvis I placerer en let væg imellem dør og toilet,- der er masser af plads til det. Og vaskepladsen med de to vaske? Den får sin helt traditionelle placering opad væggen med et stort spejl over og god spejlbelysning. Sæt skabene midt på væggen med luft på begge sider så møbler fremhæves og indtrykket af luft og space forstærkes.

Bedste hilsener Lone