En marmordrøm af et badeværelse

De specifikke krav til badeværelset var næsten umulige, men det lykkedes parret at skabe deres drømmebadeværelse.

Marmor Mia

Det er marmoret, der i den grad stjæler billedet på badeværelset i Michael og Gitte Jensens nybyggede hus i Hasseris i Aalborg. Og med god grund. For det skaber et helt unikt og elegant look, som forvandler trivielle hverdagsritualer til en luksusoplevelse.

Badeværelse i marmor

BOFORM har lavet inventaret, og bordpladen er det samme marmor som på gulvet. Ud over lyset i loftet er spejlet belyst bagfra, og møblet på væggen er også belyst underneden, sådan at det lyser ned på gulvet.

© Andreas Mikkel Hansen

Med marmoren i fokus

Marmor spiller hovedrollen på badeværelset i Hasseris. Men det var lige før, at det ikke var blevet til noget, af flere forskellige årsager.

– Jeg havde tre kriterier: Størrelsen på fliserne skulle være 80 x 80 cm, de skulle lægges i knas, det vil sige uden fuger, og det skulle være Jura Grau-marmor. Men de tre ting tilsammen kan ikke lade sig gøre, fandt jeg ud af, fortæller Michael Jensen.

"De er revnet allesammen"

Det lykkedes ham dog at få fliserne, som i øvrigt også ligger i resten af huset, op på 70 x 70 cm. Men så kom næste udfordring. For alt marmoret kom fra samme brud i Tyskland, og da det endelig arriverede efter lang tid undervejs, og murermesteren pakkede det ud, ringede han lettere panisk til Michael og sagde: “De er revnet allesammen.” Så galt var det dog ikke gået, viste det sig.

– “Du har bestilt marmor – det er årerne, der løber igennem stenen. Hvis du sætter en negl i, kan du mærke, at den ikke er revnet. Det hedder glasårer,” fortalte en grinende leverandør Michael, da han ringede.

Badeværelse i marmor

Det ligner næsten, at man skal i hamam på badeværelset i Hasseris. Armaturerne er fundet hos Dornbracht.

© Andreas Mikkel Hansen

Som et femstjernet hotel

Ud over at marmor vejer et ondt år, så varierede tykkelsen på fliserne også med en halv millimeter, så murermesteren var en presset mand, da han skulle have skåret dem til – både dem til gulvet og dem, der skulle skæres i smig, så kanterne kunne mødes på siddepladserne inde i bruseren.

– Jeg har altid drømt om en rummelig brusekabine, hvor man kan gå ind fra begge sider, og med to brusehoveder, så man slipper for at stå i nakken af hinanden og skynde sig, fortæller Michael.

Prikken over i’et er samhørigheden mellem badeværelset, soveværelset og garderoben, der løber i forlængelse af hinanden.

– Vi har indrettet denne del af huset, så den fremstår som en suite på et femstjernet hotel.